1015 Views

Kano-Køhn ble konge under Camp-Villmark

Mars 19, 2024
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Øystein Køhn, også kalt Kano-Khøn, mottok i helgen Camp Villmarks Hederspris. 

Utmerkelsen har til formål å hedre mennesker som har jobbet hardt for å inspirere, rekruttere og motivere andre til aktivt friluftsliv. Under Camp Villmark ble Køhn omtalt som en levende legende.

Dette var første gang i historien at en slik pris ble delt ut og juryens begrunnelse lød som følgende:

Øystein Køhn er levende legende i friluftslivet, og en eventyrer av den klassiske støpningen. Siden fødselen i Skien i 1949 har han tilbragt utallige døgn under åpen himmel, noe yrkestittelen «Villmann» beskriver på en treffende måte.
Konge og Øystein Køhn
Helt konge: Øystein Køhn fra Skien mottok i helgen en ærefull hederspris.
Foto: Marte Østmoe

Køhn har jobbet som frilansjournalist og redaktør store deler av livet – helt tilbake til 1975. Bak seg har han 25 boktitler og fremdeles er han en aktiv foredragsholder. Organisasjoner og foreninger velger selvsagt vinkling, men Køhn snakker gjerne om sine over 40 opphold i Canada og Alaska der han har padlet enorme strekninger. Gjennom sine fortellinger har han inspirert og rekruttert en rekke mennesker til et sunnere liv ute.  Padling gratulerer og døper han gjerne fra Kano-Køhn til Konge!

kanotur på elv
Kano for alle: Øystein Køhn får pris for sitt inspirerende arbeid som også lokker flere mennesker ut i naturen. Foto: Ulf Lundin

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy