3718 Views

Nestenulykke i Trondheim!

For akkurat en måned siden, den 15. mars klokken 19.25 var det rett før hurtigbåten mellom Trondheim og Vanvikan kjørte over tre kajakkpadlere ved Munkholmen i Trondheim. Padlerne hadde ikke lys på seg eller kajakkene.

April 15, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Informasjonen om nestenulykken kommer frem i lokalavisen Tidens Krav nå i april. Transportkonsernet Torghatten Midt, som eier hurtigbåten som nesten kjørte ned de tre padlerne, varslet Trondheim kajakklubb. Selv om det er usikkert om padlerne tilhører kajakklubben har klubben valgt å gå ut med varsel om hendelsen til sine lukkede Facebooksider der rundt 2000 padlere er med.

Ikke lys eller merking
Nestenulykken skjedde midt i mars, etter klokken 19, så det var skumring og tildels mørkt utpå sjøen. De tre kajakkpadlerne var helt uten lys eller merking, tross i at de befant seg i en trafikkert seilingsled ut av en av landets største byer.

 

Skjermdrop fra avisen Tidens Krav, april 2022.

 

Anbefalt padlerute
Leder i Trondheim kajakklubb, Chris Thomas Skogli, minner om at klubben har en anbefalt padlerute i dette området, nettopp på grunn av travel skipsled, blant annet med hurtigbåtene og Munkholmbåten. Det er ikke ønskelig at man padler rett fra Skansen til Munkholmen, men at man padler langs land fra Skansen, forbi Sjøbadet og passerer nær hurtigbåtutløpet etter først å ha sjekket at det ikke er båter på vei inn eller ut.

Øvelse sammen med Redningsselskapet
Når det kommer til padling i seilingsleden, så har kajakklubben en intern HMS-informasjon som blant annet omhandler hurtigbåtene. I tillegg har klubben hatt en øvelse sammen med Redningsselskapet for å teste padleres synlighet i mørket på sjøen, der blant anner radarreflektorer og lykter ble testet ut. Konklusjonen var at lys var det som var best.

Husk at selv om du ser en båt, så gå ut i fra at båten ikke har sett deg!

HER kan du lese artikkelen fra avisen Tidens Krav.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy