845 Views

Ny vår for vinterpadletreffet

Mars 18, 2024
Vinterpadletreffet
Skrevet av:

Marte Ostmoe

10-åring og med positiv strøm og vind i ryggen. Slik kan man gjerne skildre dagens bursdagsbarn – Vinterpadletreffet. I år var basen Ørsvågsvær ved Kabelvåg. Kulisse var Lofotfjellene. 

40 padlere deltok i år på det årlige Vinterpadletreffet som i år også kunne smykke seg som jubilant. Der andre bursdagsbarn nøyer seg med ballonger, slo denne feiringen til med sol om dagen og nordlys om natta. På lik linje med andre vintepadletreff var sikkerhet også i år et sentralt tema. Det samme var nødreparasjon av kajakk, samt hvordan man rigger kajakken sin best mulig for bruk året rundt. I år ble det også arrangert straumpadling i Vaterfjorden. Flere nybegynnere var med på dette. På land fikk deltakerne opplæring i en rekke viktige teknikker, før det svisj – bar ut i straumen.

vinterpadletreffet
På kant med straumen: Dem som følte seg mer trygge valgte selveste Gimsøystraumen. Foto: Kent Even Grundstad

SeaBird og morgenfugl

Klokka 07.00 hver morgen var det yoga tilpasset padlere. Muskulatur ble myket opp ved hjelp av nyttige bevegelser og i bresjen sto Zaneta Gorska. Hun er en erfaren yogainstruktør og dessuten utdannet som aktivitetsleder hav. Til daglig arbeider hun som yogainstruktør og kajakkguide for Catogården på Reine, og kjenner derfor godt til hvilke utfordringer vi padlere har med rotasjon, nakke og skuldre. Øvelsene under Vinterpadletreffet ble tilrettelagt spesielt med tanke på dette. Flere av dem som deltok, opplevde større grad av smidighet og bedre rotasjon på padleturene rett etterpå. Å stå opp så grytidlig kan for mange høres skikkelig ambisiøst ut, men alle fikk stort utbytte av morgentimene og arrangøren anmelde at tilbudet var veldig populært. Ja, på lik linje med treffet i seg selv.

yoga før padling
Bøy og strekk: Yoga i regi av Zaneta Gorska. Foto: Brian Morsund

Leder av Vinterpadletreffet, Brian Morsund, avslutter slik:

Vi føler vi har funnet en oppskrift som appellerer til padlere fra nær og fjern. Vi ligger ikke på latsiden, og jobber kontinuerlig for å kunne skape et enda bedre innhold og deltakerne som kommer på treff.

Faktaboks:

Vinterpadletreffet er et samarbeid mellom klubbeiere Bodø Kajakklubb, Vestlofoten Kajakklubb, Lofoten Kajakklubb, Vesterålen Padleklubb og Harstad Padleklubb.

 

vinterpadletreffet
Bursdagsbarn: Veileder Hav i Norges Padleforbund og leder for vinterpadletreffet. Foto: Marian Leonhardsen

Visjon og målsetting

Treffets styres av medlemmer fra eierklubbene som alle har lederutdanning fra Norges Padleforbund der formålet er å inspirere til helårspadling i trygge rammer. Treffet skal være en arena for inkluderende praksisfelleskap som gir handlingsrom for god padleteknikk, mestring og padleglede.

 

Vinterpadletreffet
Vinter i fjella, vår i fjæra: Kajakk klar for utsett i Gimsøystraumen. Foto: Morten Andre Mella

Mye godt i vente

Norges Padleforbund har samarbeidet tett med vinterpadletreffet helt siden starten i 2014. Sammen har de satt seg det målet å arrangere en aktivitetsledersamling allerede kommende høst. Dette blir med stor sannsynlighet lagt til den samme basen som vinterpadletreffet 2025. Ingen hver foreløpig hvor, men leder av Vinterpadletreffet, Brian Morsund, kan røpe at et jobbes aktivt for at dette treffet vil legges til Bø i Vesterålen.

Vinterpadletreffet
Hurra for deg: Foto: Kent Even Grundtstad

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy