1066 Views

Prøv kajakkpolo du også

Mai 14, 2024
kajakkpolo
Skrevet av:

Marte Ostmoe

– Padling er ekstremt allsidig. Dette sier Nina N. Hopen (43). Hun er leder for Kristiansand Kajakklubb sin pologruppe og har nettopp arrangert klubbens første turnering. Bare et ord dekker helgens arrangement: Suksess 

– Tenk, vi fikk med oss et lag fra Oxelösund i Sverige!  

Hopen forteller at de, ut over det svenske laget, var fem klubber som stilte. Oslo1, Oslo2, Larvik, Kristiansand og Stavanger.  

Spesielt var det fint for lederen å forenes med Stavanger kajakklubb. Det var i denne byen hun for første gang lærte seg sporten å kjenne.  

Fra før padlet jeg hav og elv, forteller Nina N. Hopen. – Men da jeg studerte til å bli vernepleier i Stavanger, var det en venn av meg der som var medlem i klubben og inviterte meg med.  

Nina ble raskt ivrig og en viktig brikke på laget. Da hun flyttet tilbake til hjembyen Kristiansand i 2022, var hun ikke sen om å opprette et eget lag også der.  

Første turnering:
Først som sist: I Kristiansand har pololaget eksistert i kun to år. Likevel var de modne for å arrangere turnering. Foto: Nina N. Hopen

Klubbhus, telt og grilling 

– Allsidigheten innen padling er jo enorm, slår Nina N. Hopen fast. Stolt kan hun ramse opp alle undergruppene i Kristiansand padleklubb. Det er Flattvann, Elv, Hav, Surfski og nå også polo. Etter to korte år var klubben altså moden for å invitere andre og egge til kamp.  

Etter alt å dømme gikk både forberedelsene, kampene og selve treffet helt smertefritt for seg. Hopen benytter anledningen og kan skryte litt av klubbens fasiliteter: – Vi er så heldige å ha to klubbhus, forteller hun. – Et som ligger ved kysten og et ved Gillsvannet. Disse tok vi flittig i bruk, og kunne ellers tilby deltakerne fine teltplasser og varme griller.  

Best på tvers 

For å bli bedre kjent, men også for å utfordre ferdigheter og teknikk, ble de seks lagene splittet i starten og det ble opprettet nye lag på tvers av klubbene. På dette viset skjerpet man sansene og fikk en seriøs oppvarming før de virkelige kampene kunne begynne – hele 24 i tallet.  

For dem som ikke kjenner reglene kan Nina N. Hopen informere at hver kamp varer i to ganger ti minutter, men med en tre minutters pause imellom.  

Under Kristiansand poloklubbs første turnering var det Oslo 1 som gikk av med gullet. Larvik tok sølv, mens Stavanger fikk bronse. Kristiansand kom på siste plass, men sitter igjen med masse lærdom. 

Rull: En kamp varer i ti ganger to minutter. I løpet av den tiden kan det forekomme noen ruller. Foto: Norges Padleforbund
Full rulle: En kamp varer i ti minutter ganger to. I løpet av den tiden kan det forekomme noen ruller. Foto: Norges Padleforbund

Henger med utstyr 

Nina N. Hopen er veldig fornøyd: – Vi er jo i grunn bare nybegynnere!  

Av utstyr kan Hopen fortelle at klubben, fram til nå, har lånt en henger med utstyr fra Norges Padleforbund, men at denne nå skal fraktes videre. Neste stopp er Hamar.  

Nå gjenstår det å se om man også der oppnår en like stor iver og suksess. Kristiansand har skaffet eget utstyr som klubbens medlemmer kan låne. 

Nina er i alle fall ikke i tvil om hvilken sport hun liker best: – Vi har planer om å markere oss og rekruttere flere medlemmer inn i sporten, under konkurranser er det selvsagt alvor, men mest er det bare gøy!  

kajakkpolo
En henger full: Norges Padleforbund har en hel henger med utstyret orden. Først var denne i Stavanger, den har vært i Kristiansand og skal nå videre til Hamar. Foto: Norges Padleforbund

Hovedbilde: Norges Padleforbund  

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy