4574 Views

Velg påskefarger

April 04, 2023
gul kajakk
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Skarpe, klare farger. Dette anbefaler Redningsselskapet når vi skal velge farge på kajakk og vest.

Påken kan bety årets jomfrutur for mange. Men OBS! Redningsselskapet minner oss om at padlere ligger lavt i vannet. Følgelig trenger vi all den synligheten vi kan få. Velg en knæsj kajakk! Gode eksempler er gul og oransje – ja, selve påskefargene.

Grønne skuldre

For ikke lenge siden mottok den danske produktdesigneren Johan Møller det høyt hengende DOGA-merket for sitt design av en helt ny redningsvest. Fortrinnsvis er vesten beregnet på fiskere med det for øye å få flere til å benytte vest på havet. – Jeg ville lage en vest som mest mulig lignet et vanlig klesplagg, sier Møller. Hans vest er sort, men av sikkerhetsmessige årsaker er skuldrene neongrønne og synes tydelig hvis fiskeren havner i sjøen.

vest med neon
Vest med neon. Foto: Johan Møller

Identitet og sikkerhet

Kajakkprodusenten Tiderace, tilbyr også muligheten til å velge farge selv. Fargen du velger på skroget kan kombineres med en kontrastfarge på dekket. Også cockpit og bulkheads kan lages i den fargen du vil. Resultatet og uttrykket kan da bli bare ditt. En ting er likevel estetikk, mer viktig er sikkerhet.

kajakker i farger
Velg synlighet. Foto: Tine Raisbæk

Fargene forteller

I tillegg til sterke påskefarger legger Redningsselskapet til at en kajakk som ligger stille er mer vanskelig å få øye på av andre båter, enn en kajakk underveis. Er det i tillegg påskesol, da er det også lett for at sjåføren blir blendet.

Ta hensyn, vær synlig og utstyr deg med farger som synes.

Meld deg gjerne på fellesturer. Eksempelvis med kajakkpadling.no

Padlesiden.no ønsker god påske!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy