Alle tester 2005

Alle tester 2005

Les testene av Airframe oppblåsbar, Aquarius Aquasea 520, Heritage Featherlite, Hurricane Tracer og Tampico, Janautica Anadyr og Neptunia, Riot Ladoga, Ilmen, Vouksa, Ultima, Aura og Voyager, Nigel Dennis Romany Explorer, Rotomod Disco, Seaward Ascente, Sibir Expedition, Struer Hunter, Kakahia og Skarven.


Airframe oppblåsbar

Oppumpbare kajakker er på vei inn i markedet i Norge. Karina Birkeland Kjellsen (26) oppdaget en oppumpbar kajakk da hun bodde i USA for noen år siden. Hun kjøpte en kajakk og en pumpe, og siden har hun og kajakken reist sammen over innsjøer i USA, kanaler i København, i Oslofjorden og til fjords og til fjells i Norge.

 

Aquarius Aquasea 520

Kajakken tar seg fint ut og den er enkel og grei å ha med å gjøre. Og prisen er uslåelig. Det er ganske enkelt veldig mye god båt for pengene. Kajakken virker også godt sammensatt med solide skjøter og sammenføyninger. Vi prøvde også kevlarutgaven, som har den fordel at den er litt raskere og lettere å bære, men den er også en smule mer livlig i både primær- og sekundær stabilitetsområdet uten last.

 

Heritage Featherlite

Disse kajakkene er ideelle for jakt, fiske og korte turer. De er ikke spesielt raske, men stabiliteten er høy, og de er lette å frakte med seg. Sittekomforten er veldig god.

 

Hurricane Tracer og Tampico

Kajakkene er bygget i et helt nytt materiale som forener de beste egenskapene til glassfiber og polyetylen. Når Tracer i tillegg er konstruert etter velprøvde klassiske design, var vi derfor meget spente på å prøve denne nye kajakken. Samtidig tok vi noen padlerunder med en annen Hurricane-kajakk, Tampico XL, som er en mellomting mellom en rekreasjonskajakk og en havkajakk.

 

Janautica Anadyr og Neptunia

Dette er Neptunia er turkajakker for deg som vil padle fort, trygt og levende. Som glassfiberkajakker er de meget prisgunstige. Vi prøvde Neptunia med ror og Anadyr med og uten ror.

 

Riot Ladoga, Ilmen og Vouksa

Ønsker du kajakk, men mangler takgrind eller bil? Bor du i blokk? Sammenleggbar kajakk og kano åpner nye muligheter. Ta den med hvor som helst. På trikken, på fly eller innover vidda. Og stue den i et skap etterpå. Canadierne kan lage kajakker, det har vi sett før, og Riot Kayaks i Montreal er intet unntak fra denne regelen. Vi prøvde tre av produsentens mange modeller, og sitter tilbake med et betryggende inntrykk.

 

Riot Ultima, Aura og Voyager

Flere av Riot modellene støpes etter unike teknikker som patenterte Biofusion og Integral Infusion, der både glassfiber, karbon og kevlar inngår i prosessen. Vi har testet Ultima, Aura og polyetylenmodellen Voyager.

 

Nigel Dennis Romany Explorer

I Wales, med ville farvann med tidevannsforskjell på ni meter, sterk strøm og mye bølger i området Holyheads, bygger Nigel Dennis sine anerkjente kajakker. Vi testet kajakken i 19 sekundmeter vind med 1,5 meter bølgehøyde.

 

Rotomod Disco

Sit-on-top-kajakken fristet en av våre lesere. Les testen av Rotomod Disco, en kajakk med stor lastekapasitet. Den be testet både i elv og på flattvann.

 

Seaward Ascente

En kajakk som holder det reklamen lover og er en kajakk for den som verdsetter at ting fungerer under alle forhold. Vi har etter hvert blitt gode venner og jeg gleder meg til hver tur. Altså en kajakk for begynneren som vil utvikle sine ferdigheter.  Rullen går greit og det lave dekket gir god bevegelsesfrihet og lite vindfang, Ascente passer deg som er 60-85 kg og ikke alt for stor.

 

Sibir Expedition

Når du sitter i Sibiren kan du velge om du vil ha tett båtkontakt under funksjonelle knestøtter, eller om du vil padle avslappet med beina i midten. Det er lett å rulle med Sibiren, den gir deg feste når du trenger det. Det samme gjelder surfing eller leking med støttetak, forteller en av våre lesere som har testet kajakken.

 

Struer Hunter

Da jeg så en Hunter for første gang var den en åpenbaring, en juvel i tre, et møbel av en kvalitet vi ikke hadde i stua hjemme. I forhold til tidligere båter jeg hadde sett og brukt fra Struer, var den dessuten en åpenbaring av fart og moderne linjer. Slik vurderte en av vår leser Struer Hunter da han så kajakken. Tilfredsstilte den forventningene?

 

  • Categories: Tester

    Om journalisten