2217 Views

Fantastisk bølgefestival – uten bølger

Nevlunghavn i oktober pleier å bety bølger, store bølger. Sånn blei det ikke på Bølgefestivalen 2013 – det var snarere som en solfyllt junihelg uten vind.

Mars 21, 2014
Skrevet av:

Edmund Mongstad

Padling 1.14: Kajakkentusiastene arrangerte sin andre Bølgefestival etter flytting til Vestfold, og den aller første i Nevlunghavn, i helga 11. til 13. oktober. Normalt er dette et tidspunkt der havet har lett for å vise krefter. Vind og bølger på steder som utsiden av Bramskjæra, surfestranda Saltstein og flere andre perler i området lyder godt i ørene til havpadlere med sans for brott og surf.

 

160 deltakere

For en gammel entusiast var det utrolig artig å se hvor mange ivrige havpadlere det har blitt på Østlandet. Hele 160 av dem kom til Gurvika ved Nevlunghavn denne helga. Havkajakker av engelsk type var den dominerende kajakktypen, og padlerne var godt forberedt med tørrdrakt, slepeline, riktig sikkerhetsutstyr og hjelm.

 

Det blei imidlertid ikke så stort behov for mye av utstyret. Vannet var litt for kaldt til å padle i lett sommertøy, men sola gjorde det uansett herlig å være kajakkentusiast! Det ble en Bølgefestival uten bølger, men med super stemning og flotte turopplevelser i godværet.

 

Celebert besøk

Filmskaper, fotograf og ekspedisjonspadler Justine Curgenven (laget blant annet This is the Sea-filmene) hadde tatt turen fra Wales. Hun deltok på fellesturer, holdt foredrag på kvelden og skrev entusiastisk om treffet på Facebook i etterkant.

 

Kajakkentusiastene er kjent for nettopp sin store entusiasme og morsomme kurs. På tross av nesten blikkstille hav ble det arrangert flere kurs der deltakerne fikk kjørt seg i redningsteknikker og annet som er godt å terpe før padling under mer krevende forhold.

 

Ny festival i 2014

Det blir en ny Bølgefestival til høsten. Og da viser forhåpentligvis Nevlunghavn seg fra en friskere side – Saltstein med bølger rett inn er en fantastisk opplevelse for alle som nyter frisk padling! Følg med på www.kajakkentusiastene.no.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy