2836 Views

Grunnkurs på 71 grader nord

Helga 23.-24. juni arrangerte Havøysund Sjøsportklubb grunnkurs i havkajakk i samarbeid med Alta Kajakklubb i Selvika i Måsøy kommune. Den arkitekttegnede rasteplassen, som er del av Nasjonal Turistvei Havøysund, utgjorde en flott kulisse til det som foregikk ute på sjøen.

Juni 29, 2012
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Det var seks spente og motiverte deltakere som brukte siste helga av kulturuka til å lære seg noen grunnleggende teknikker om kajakkpadling. Ingen hadde noen erfaring fra dette tidligere, men under trygg veiledning fra instruktørene Geir Kristoffersen og Bjørn Harald Hansen fra Alta Kajakklubb forsvant den første usikkerheten rimelig fort. Gjennom to dager ble det øvd på en rekke grunnleggende teknikker som er viktig å beherske for å få gode og positive opplevelser i kajakk.

 

 

Fornøyde kursdeltakere og instruktører.

 

 

Mye utstyr som trengst for en kurshelg.

 

 

Teori hører med. Instruktør Geir Kristoffersen forklarer.

 

Deltakerne fikk erfare at med riktig bruk av tørrdrakt og flytevest så er det helt ufarlig om man skulle være uheldig å falle i sjøen, og at det faktisk går greit både å tømme kajakken for sjø mens man ligger i sjøen og ikke minst komme seg ombord igjen i kajakken.

 

 

Aksel Giæver stortrivdes i kajakken.

 

Alta Kajakklubb hadde med seg kajakker og alt av utstyr, og deltakerne fikk mulighet til å prøve forskjellige typer kajakker med tanke på kjøp av eget utstyr. Det var fornøyde kursdeltakere som kunne motta våttkortet søndag ettermiddag som synlig bevis på at de grunnleggende ferdighetene er på plass.

 

 

Kenneth Johnsen øver redningsteknikk.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy