3471 Views

Treff på vakre Husvær

Anders Thygesen har hatt en uforglemmelig helg på Havnomaden sitt padlesenter på Husvær på Helgelandskysten. Det ble full fart med padling i vakre omgivelser og blues om kveldene.

Januar 10, 2011
Skrevet av:

Gjesteforfatter

20.-22. August var jeg med på et morsomt og annerledes padlearrangement i Nord. Rammen rundt helgen var Havnomadens fantastiske havpadlesenter, lokalisert på Husvær på Helgelandskysten. Min rolle var å holde foredrag samt kurs i bruk av grønlandsåre, rulling med mer. Det skulle bli en uforglemmelig helg.

Bent og Inge Skauen, som driver senteret, hadde sammen med fjellklatreren Jon Gangdal, planlagt en helg med kajakk- og musikkopplevelser utonom det vanlige. I Katmandu i Nepal hadde Jon blitt kjent med et fantastisk bluesband, som mer enn gjerne ville bli med og besøke Norge. Tre musikere med support reiste så med Jon til avsidesliggende Herøy i Nordland.

 

Det ble en bra samling med folk. Selv reiste jeg i følge med en gjeng fra Brønnøysunds ”padlere for fred”. Det kom mange andre, blant annet en gjeng fra Helgeland padleklubb, og mange lokale som kanskje ikke var dedikerte padlere, men som kom fordi de hadde lyst til å oppleve litt av hvert.

Og det ble som forventet – en flott samling med forskjellige aktiviteter. Vi fikk padlet tur i fantastisk fin natur og fantastisk vær. Jeg holdt foredrag om Inuitkajakken og dens historie, og Jon Gangdal holdt et spennende foredrag om Everest – historier om gamle og egne ekspedisjoner. Helgens høydepunkt var klart da ”Ashesh & Nekvam” holdt konsert. Det var trøkk med stor T. Etterpå var det mer uformell fest og jam med bandet og lokale musikere.

 

Dagen derpå var det rullekurs med undertegnede som instruktør, og diverse kajakkpadling. Jeg fikk æren av å ledsage våre nepalistiske venner på deres første kajakktur. De var meget begeistret, og fortalte samtidig at de faktisk aldri hadde sett havet før.

Det ble et meget vellykket og morsomt arrangement. De inntrykkene som sitter sterkest igjen hos meg er den fantastiske Helgelandsnaturen, masse hyggelige mennesker, kjente og ukjente, og så den fantastisk trivelige ramme som Bent og Inge har laget. Kajakksenteret har fantastisk gode (har sjeldent sovet så godt før) overnattings- og bo fasiliteter. Det fungerer som en slags vandrehjem for padlere, og man kan bruke stedet som base for enten korte eller lengre turer. Vertskapet er hjelpsomme og hyggelige, og har mye verdifull padlekjennskap i området, som man kan dra nytte av. Er du interessert i en tur til Helgeland, så kan du sjekke Bent og Inges hjemmeside: www.havnomaden.no

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy