Kajakker for allsidig bruk

Kajakker for allsidig bruk

Padler du turer på elv og er lei av å bære forbi strykene som er for heftige for en havkajakk? Eller kanskje du vil ha en kajakk du både kan ta ned grad 3 stryk og bruke på bølgefestivalen i Nevlunghavn? De seneste årene har produsenter som Dagger, Liquid Logic, Pyranha og flere andre lansert crossoverkajakker for tur og elv.


Det er ikke noe problem å padle en kort havkajakk rett ned ganske store stryk, men de svinger ofte for tregt hvis det blir snakk om litt krevende navigasjon. En crossoverkajakk er derfor en bedre løsning for de fleste.

 

Kombinasjon av hav- og elvekajakker

Dagger Katana River, Liquid Logic Stinger XP og Pyranha Fusion II er alle både lettsvingte, glir lett på stille vann og har både senkekjøl og lasterom med vanntett skott og luke. Kajakkene egner seg ikke bare til turer ned elver av varierende vanskelighetsgrad, men de er også veldig godt egnet for hårete brottpadling og rolige koseturer på lokale innsjøer.

Dagger Katana River Kajakkene fra Dagger er godt kjent i Norge. Utvalget spenner over alt fra rene havkajakker til de aller korteste elvekajakkene. Katana River er relativt kort for svingbarhet og bred for god stabilitet. Lengden på kajakken er 315 cm, den er 69 cm bred og veier 23 kg. Anbefalt vektområde for padler med bagasje er 70-129 kg. Pris kr: 11 990,- www.eian.no

 

Komfortable og praktiske

Kajakkene har samme innredning som gjør dagens elvekajakker så fantastisk komfortable. Setene er gode å sitte i over tid, og sittestillingen kan tilpasses de fleste kroppsfasonger. Alle tre har lasteluke på akterdekket og mulighet for å plassere en vanntett pakkpose eller to i baugen foran sparkebrettet. De har dessuten senkekjøl for bedre retningsstabilitet når du ikke trenger raske svingegenskaper, noe som gjør lettsvingte elvekajakker til retningsstabile turkajakker. Båtene fra Dagger og Pyranha har også en dekksrigg for å kunne legge en vanntett pakkpose eller annet utstyr på dekk (NB! Anbefales ikke i elvestryk, det en stor sjanse for at det du har på dekk faller av). ●●

 

  • Categories: Artikler, Verdt å vite