Mat

Hjem
Mat

Scampi og nudler med på tur

Scampi er sunt og godt, og er kjapt å tilberede. Her får du også tips til hva som kan være egnet følge til slike sjøkrepshaler.

Mat

Klippfisk, en fisk med tradisjoner

Klippfisk har lange tradisjoner i Norge, men vi har merkelig få varianter å vise til – vi kan telle dem på én hånd. Portugiserne er litt mer kreative – de har hundretalls forskjellige oppskrifter med denne fantastiske råvaren, som de hovedsakelig importerer fra landet vårt.

Artikler Mat

Mat til Padleturen – Pasta carbonara

Denne gangen vil jeg promotere for en italiensk klassiker – pasta carbonara. Men det er «bare» en variant av den. De lærde strides nemlig om hva som egentlig er den genuine, rotekte utgaven av den populære middagsretten.

Artikler Mat

Mat til padleturen – Pannestekt brosme

Brosme – pannestekt på stormkjøkkenet – er en favoritt blant mine mange middagstips. Her får du den enkleste utgaven, men den smaker likevel himmelsk. I alle fall om du er ute på padletur.

Artikler Mat

Mat til padleturen – Hjemmelagde burgere

Jeg kan vel like gjerne innrømme det – jeg elsker burgere! Men det må være skikkelige greier – hjemmelaget, altså. Det skjedde noe etter at jeg smakte min broders hjemmelagde burgere på hytta hans for et par år siden.

Artikler Mat

Mat til padleturen – Svinaktig godt

Vår lille matspalte fortsetter. Denne gangen skal det handle om svinekjøtt. Dette er et magert, sunt og smakfullt kjøtt som er anvendelig til både hverdags og til fest. Ja, det er rett og slett svinaktig godt!

Artikler Mat

Pinnekjøtt til juleturen

Som sunnmøring er jeg vokst opp med pinnekjøtt som det ubestridte festmåltidet på årets mest forventningsfulle dag, julaften. Her får du tips til forberedelsene til det som kan bli årets mest smakfulle padletur.

Mat P+

Grillet kjekjøtt

Dersom du er en av de mange nordmenn som ennå ikke har smakt kjekjøtt, så håper jeg du vil la deg inspirere av denne lille anbefalingen. Kjekjøtt er nemlig magert, mørt og smaker godt. Og det er tilsvarende for geiter som for sau – det er de unge dyrene som har det møreste, beste kjøttet.

Mat

Torskerogn

Har du prøvd kokt torskerogn sammen med majones og noen sitrondråper på brødskiva? Ikke? Da vil jeg sterkt anbefale deg å prøve dette!

Mat P+

Varmmat til padleturen

Dette er andre artikkel i en serie på fire, der du får tips til enkel og god mat som du kan trylle frem på turen. Her er det ikke spesifikke oppskrifter, men heller noen retningslinjer og grunnprinsipper som vil kunne hjelpe deg til å oppnå et godt sluttresultat.

Artikler Mat

Varmmat og dessert til padleturen

Padletur uten matpause er ikke en skikkelig padletur, etter mitt syn. Og er jeg først på tur med padlevenner, så forventer jeg at vi tar oss tid til å finne frem stormkjøkkenet og diske sammen noe digg.