2526 Views

Ny utgave av Padling i salg

Årets tredje utgave av Padling kommer i disse dager i salg i mange av Narvesen sine utsalgssteder. Er du abonnent har du allerede fått Padling 3 i postkassen, eller fått tilgang til den digitale versjonen av magasinet.

Mai 03, 2016
Padling på stille fjord i vakre omgivelser. Foto: Laila Johanne Reigstad
Skrevet av:

Edmund Mongstad

Tekst Edmund Mongstad

Foto hovedbilde: Laila Johanne Reigstad

Padling 3 har et variert innhold med mange spennende artikler, reportasjer og tester. Under presenterer vi en oversikt over hva vi har å by på. Ønsker du å blir abonnent, av enten den digitale utgaven eller få papirversjonen i postkassen seks ganger årlig, kan du følge denne linken: https://padlesiden.no/abonner/

[button link=»https://itunes.apple.com/bf/app/padling/id703145798?mt=8″ icon=»Select a Icon» side=»left» target=»blank» color=»44b70b» textcolor=»ffffff»]LAST NED APP på iTunes[/button]

 

Visualisering – en undervurdert teknikk

Visualisering 2

Å visualisere en linje i stort vann kan være vanskelig – men ikke umulig. Padler er Mariann Sæther på vei ned Po Tsangpo, Tibet. Foto: Tyler Curtis.

Når mye av det tekniske er på plass, som sittestilling, framdriftstak og kanting, er det på tide å bruke de mentale evnene mer hensiktsmessig. Våren står for døren, og vi skal ut på elven og finne de gode linjene. Og det er her visualisering kommer inn. Dette er en av de mest undervurderte teknikkene i elvepadling, og den som antakelig kan hjelpe oss mest med å ta steget mellom vanskelighetsgradene. Mariann Sæther gir gode råd når det gjelder visualisering i en flott artikkel som starter på side 36.

 

Bygg din egen kajakk

Bilde nr. 10

Det siste selvbyggingsprosjektet er godt i gang. Foto: Svein Løvaas.

Padling starter i denne utgaven en artikkelserie om selvbygging, ført i pennen av Svein Løvaas fra Bergen. Vi følger hans bygging av en kajakk trinn for trinn etter strip plank metoden. I de neste tre utgaven viser han byggingen trinn for trinn, og ønsker du å lage et praktverk av en kajakk som dette, er det bare å kaste seg på og følge med på byggingen. Dette er nærmest for et kurs å regne. I denne utgaven presenterer vi en innledende artikkel, med litt nyttig stoff om forberedelser, verktøy og byggerens bakgrunn. Les mer på side 44 og utover.

 

Dobbelkajakk mot tidsklemmen

DCIM100GOPROG0676823.

Dette er en praktisk og flott dobbelkajakk. Foto: Laila Johanne Reigstad.

Min åtte år gamle datter sitter i baksetet i bilen og hinter til vår oppblåsbare tandemkajakk. Vi er på vei hjem etter nok en herlig padletur. Denne gang var vi isbrytere på et ferskvann. I ett år har vi kjørt rundt med den 14 kilos dobbelkajakken i bagasjerommet. Jeg vil påstå at den til tider har blitt som et femte familiemedlem, skriver Laila Johanne Reigstad i en større omtale av kajakken.

 

Kvinner leier an i havpadling på Sunnmøre

3 b

Kvinnene dominerer i Herøy kajakklubb. Foto: Gunnar Wiik.

I Herøy kajakklubb renn det nesten over av kvinnelege aktivitetsleiarar. Fleire av desse held nasjonalt toppnivå. Det er såleis kvinner som leier an i havpadlingsmiljøet i sunnmørsklubben, og samtlege har same mantra, nemleg trygg padleglede. Det skriver Gunnar Wiik i en flott artikkel fra aktiviteten i klubben med fokus på kvinnene.

 

Øvrig Innhold

6 Verdt å vite 1

Lett gassbrenner fra Eagle

 

8 Verdt å vite 2

Epic V8 Pro

 

9 Verdt å vite 3

Grønlandsåre for surf og brottpadling

 

10 Verdt å vite 4

Norrøna Bitihorn Alpha60

 

11 Verdt å vite 5

Cove Pro Tour Deck

 

12 Smart hjelpemiddel

En app i nøden

 

13 Padlearrangement

Oppdatert oversikt

 

14 Padleulykker

Hvem har juridisk ansvar

 

15 Matartikkel 2

Retningslinjer og grunnprinsipper

 

22 Flott øykommune

På kryss og tvert i Øygarden

 

25 Smart guide

Interaktive kart viser vei

 

36 Test av tre kajakker

Kombinert senkekjøl og ror

 

32 Padledoktoren

Solskader i øynene

 

34 Blinkskudd

Strandidyll

 

40 Askøy rundt

Tøffe tak i strøm og vind

 

58 Norge rundt

Padling langs grensen

 

64 Lesertips

Primus Easy Fuel Dou

 

65 Testet og anbefalt

Bergans microlight jacket

 

66 Les neste nummer

Test av Boreal Inukshuk

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy