2124 Views

Padlemiljø fremheves i skrytefilm for Ulstein

I en kortfilm som Ulstein kommune har fått laget for å markedsføre seg, inngår blant annet noen sekvenser av padlere på tur ved Selvågane, utenfor Eiksund.

Juni 09, 2017
Skrevet av:

administrator

Media- og kommunikasjonsselskapet I4it – Eye for it – som sikret seg oppdraget i skarp konkurranse med flere andre aktører, var aldri i tvil om at det voksende padlemiljøet var noen av tingene som måtte fremheves i skrytefilmen til sunnmørskommunen. For å kunne vise frem kommunen fra sine beste sider, var det heller ikke tilfeldige lokasjoner som ble valgt ut for filming, og selvsagt smiler sola på bildene.

 

Mesterfotograf

Per Eide, en av de aller mest erfarne fotografene her til lands, har de siste årene satset mer og mer på levende film. Han opplyser at det er mer enn 100 timer råmaterial som er tatt opp – som skal ende opp med fire minutter ferdigklippet skrytefilm for Ulstein en gang på høsten.

– Det var en stor utfordring å vise mest mulig av det vakre denne kommunen har å tilby – spesielt med så få minutter til rådighet for å kunne uttrykke det på, sier Per Eide. Han har benyttet dronefilming i tillegg til opptak fra båt, strender, holmer og skjær for å kunne fange noen av de vakreste stedene for padling vi har langs vår langstrakte kyststripe.

 

Idylliske bilder

Padlesekvensen avsluttes med grilling og kos i en idyllisk vik i Selvågane. Det var egentlig ikke den lokasjonen fotograf Eide hadde planlagt på forhånd, men ekstremfjøre gjorde at vi, padlerne, ble spurt om tips til opptakssted for grillingen.

– Jeg og min assistent, Tom Knudsen, så med en gang at den «nye» lokasjonen ville funke. I det hele tatt var dette en drømmedag sammen med entusiastiske, tålmodige og samarbeidsvillige padlere, kommenterer Per.

 

Annerledes padledag

Hobbypadler, padleinstruktør og Ulsteinentusiast Jon Oli Arnason viste tidlig stor begeistring for Ulstein kommunes filmprosjekt og kontaktet andre padlere – inkludert undertegnede – for å kunne imøtekomme kommunens og filmprodusent I4it sine ønsker.

– Dette ble jo en litt annerledes padledag i det jeg selv ofte omtaler som et padleparadis. Selv om enkelte padlemanøvere og opptak måtte gjøres flere ganger, var dette skikkelig gøy å få være med på. Jeg gleder meg til å se det endelige resultatet, forteller Arnason. ●●

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy