Skrei

Skrei

Torsk er ikke bare torsk. Den aller beste utgaven til kulinariske formål kalles skrei, som er minst fem år gammel, gytemoden torsk som er kommet tilbake til gamle tufter ved norskekysten, etter en lang vandring fra Barentshavet, skreiens viktigste beiteområde. De iboende kvalitetene til denne råvaren er nesten uten sidestykke i matverdenen.


Skrei, som er betegnelsen på den norsk-arktiske torsken, betyr «å vandre» eller «vandrende flokk» – avledet av henholdsvis verbet skríða («å skride») og substantivet skreið i det gamle, norrøne språket. Omkring 40 prosent av bestanden gyter i Lofoten og Vesterålenområdet...
vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Som Abonnent Får du

Full tilgang til Padlesiden.no | Egen digital utgave + arkivsøk |
Tilgang til eksklusive + artikler, reportasjer, tester og intervjuer.

Print + Digital

469,-


ABONNER

Digital tilgang

399,-


ABONNER

1MND GRATIS

0,-


ABONNER
  • Categories: Artikler, P+