Verdt å vite

Drysure skotørker Har du vært på kanotur langt inne i ødemarka og irritert deg over at turskoene ikke tørker over natten? Da kan Drysure skotørker være et smart alternativ. Drysure


Drysure skotørker

Har du vært på kanotur langt inne i ødemarka og irritert deg over at turskoene ikke tørker over natten?

Da kan Drysure skotørker være et smart alternativ. Drysure er en bærbar skotørker som fungerer uten varme, elektrisitet eller batterier, samtidig som den er gjenbrukbar. Produktet er laget av Silica Gel, som er innkapslet i en sokk kombinert med ett strategisk perforert ytterskall. Det gjør det enkelt å entre støvel/fottøyet helt fram i tåspissen, hvor det vanligvis samler seg mest fuktighet.

 Pris fra kr: 347,-

 www.xxl.no ●●

KJÆRE FORHANDLER/ IMPORTØR

Har du produkter du gjerne vil vise fram i denne spalten? Send stikkord/ tekst, bilder og veiledende pris til oss på [email protected] Obs! Det er gratis å vise kajakker, kanoer, årer, telt, vanntette pakkposer, padlebekledning og mye, mye mer i Verdt & Vite!

X-Flare

I en nødsituasjon er det viktig å bli sett!

X-Flare gir et meget kraftig lys som i de fleste tilfeller kan erstatte pyroteknisk nødbluss i mørket. Lykten gir stroboskoplys på hele 1200 lumen, samt fast lys på 750 lumen. Lyset er programmerbart med fire ulike farger og ti ulike fargekombinasjoner. Lykten fungerer både som nødlykt, teltlykt, hodelykt og lanterne. Det oppladbare batteriet varer opp til 48 timer, og lades enkelt opp med USB-kabel (inkludert). Vekt 106 gram med batteri.

 Pris kr: 1249,-
 www.padlespesialisten.no ●●

Ledlenser ML6

Teltliv er herlig – få ting slår det å krabbe ned i en varm sovepose og kose seg med en spennende bok mens bølgene skvulper rolig mot stranden.

Men da trenger man en lykt. ML6 er en smart, oppladbar lanterne laget i solid aluminium. Fluoriserende detaljer gjør det enklere å finne den i mørket, mens gummikrok for enkelt oppheng, en integrert magnet for å feste lykten på metall samt en ekstra metallkrok, øker bruksmulighetene. Kan også brukes som en powerbank til å lade for eksempel telefon eller hodelykt. Lades opp via USB-kabel. Lyser i opptil 70 timer. Veier 260 gram med batterier. Forhandles av mange norske sports- og friluftsbutikker.

 Pris kr: 899,-  www.ultimatenordic.no ●●

North Shore Voyager Evolution

Dette er en havkajakk mange har gledet seg til å se (og prøve).

Den er laget for dagsturer, langturer og ekspedisjoner. Kvaliteten er høy, og skroget har alle moderne detaljer som noe kortere lengde, et undervannsskrog som reagerer raskt på styretak og likevel glir lett i vannet, og – det som mest av alt kjennetegner engelske havkajakker – den har trygge og forutsigbare egenskaper under krevende forhold. Voyager Evolution finnes som 17,2 og 16,1, og begge modellene kan, i tillegg til glassfiber/diolen, også bestilles i karbon/kevlar. Setet er komfortabelt for lange dagsetapper, og

sittebrønnen er rigget med lårstøtter, justerbare fotstøtter og en betjeningsvennlig senkekjøl. 17,2 er 523 cm lang og 54,5 cm bred. Vekten er ca 25 kg i diolen/glassfiber.

 Pris kr: 32 500,-  www.eian.no ●●

Vagabond Kwando

Kwando er utviklet spesielt for barn. Den er kort, lett å håndtere, og stabil nok for alle.

Man sitter på et sete oppe på dekk, og det er dermed ingen fare for å sette seg fast i en sittebrønn om kajakken skulle velte. På tross av den gode bredden, er åreisettet relativt smalt, noe som legger til rette for effektive framdriftstak. Setet er ergonomisk utformet spesielt med tanke på komfort, og kajakken er utstyrt med flaskeholder og strikkfeste til åren slik at man slipper å tenke på den når man finner frem fiskestanga eller vinker til fotografen. Kajakken er 240 cm lang, 60 cm bred og veier 13 kg. Passer godt for barn mellom 5 og 12 år (15-45 kg).

 Pris kr: 3990,-  www.utinaturen.no ●●

Vagabond Marimba

Ser du etter en kajakk som du kan ha liggende på hytta, eller en morsom kajakk hele familien kan bruke til alt fra bading og som plattform for fridykking, til en rask treningstur før gullrekka fredag kveld?

Marimba er den raskeste kajakken fra Vagabond. Den er en lettpadlet og stabil sit-on-top kajakk som egner seg for alle, også padlere med dårlig balanse. Det ergonomisk utformede setet, kombinert med en fotbrønn som er lavere enn sittebrønnen, gir et godt utgangspunkt for riktig padleteknikk. Det relativt smale forskipet bidrar også til en mer effektiv padleteknikk. Marimba er utstyrt med justerbart fotbrett, og har både flaskeholder og åreholder. Kajakken er 450 cm lang, 67 cm bred og veier 27 kg.

 Pris kr: 7990,-  www.utinaturen.no ●●

Kokopelli Rogue med spruttrekk

Stadig flere oppdager packrafts og den utrolige mobiliteten de gir.

Når båten kun veier 3,4 kg (det finnes også lettere modeller), er det ikke noe problem å ha den med i ryggsekken eller på sykkelen. Rogue er spesielt utviklet for turpadling og fiske, og er en robust og allsidig packraft til helårsbruk. Den leveres med spruttrekk, oppblåsbart sete, ryggstøtte, og egner seg for padling i elver og vann. Vekt 3,4 kg komplett med pumpesekk og oppbevaringspose. Utvendig lengde er 228 cm, mens utvendig bredde er 94 cm.

 Pris kr: 12 499,-  www.eian.no ●●

Venture Afon

Kanopadling er veldig gøy, særlig teknisk padling i relativt lett elv.

Padleforbundet har en egen kursstige for deg som vil lære dette, og nyheten Venture Afon er som skapt for allsidig kanopadling for deg som ser gleden av å beherske god padleteknikk. Afon betyr elv på walisisk – noe produsenten mener er et perfekt navn på en kano som er laget for å takle alt kanopadling på elv kan by på: morsomme stryk, stilleflytende vann og alt der imellom. Kanoen kan padles solo eller tandem, den har godt med volum i endene for løft i bølger og en fasong som kaster vannet ut til siden. Lengde 450 cm, bredde 90 cm.

 Pris fra kr: 17 500,- (22 900,- med elvepadleinnredning)  www.padlespesialisten.no ●●

Pyranha Fusion Duo

Padler du mye elv med nybegynnere? Eller kanskje du vil ha med familiens barn på morsom elvepadling, eller er det frisk brottpadling som frister mest?

Duo er laget for elvepadling, enten du er på et lokalt lekested, eller vil ta en tur ned Engerdalselva med all bagasjen om bord. Kajakken leveres med litt enklere Connect innredning, eller Stout 2, som er samme innredning som Pyranhas elvekajakker for seriøs padling. Lengde 462 cm, bredde 71 cm, volum 570 liter og inntil 230 kg last. Veier 42 kg. Har vanntett lasteluke og enkel dekksrigg.

 Pris fra kr: 15 990,-
 www.padlespesialisten.no ●●

Galasport Caipi

Leste du artikkelen fra NM i Slalåmpadling i forrige nummer av Padling, og fikk lyst til å prøve?

Tsjekkiske Galasport er en av de ledende produsentene av slalåmbåter, og importeres av Transom-Galasport Norge. En av de nyeste slalåmkajakkene er siste versjon av CAIPI K-1. Kajakken ble først utviklet i samarbeid med Boris Neveu (verdensmester i 2014 og europamester i 2015) og ble padlet inn til gull i OL i 2016 av engelske Joseph Clarke. Årets versjon har modifiseringer i undervannsskroget, og er enda mer retningsstabilt, lettsvingt, raskt og presist. Passer padlere fra 55 til 85 kg.

 Pris fra kr: 9500,- (diolen, lages også i karbon)
 www.transom.no ●●

Leatherman Skeletool

Vi digger multiverktøy!

Skeletool er lett, og har det viktigste verktøyet. Det er enkelt å bruke med en hånd, og knivbladet kan låses i åpen posisjon. Kommer med avtagbar lommeklips. Lengde knivblad er 6,6 cm. Vekt: 142 gram. Forhandles av mange norske  e lukket er 10 cm, og lengden på lengste e sports- og friluftsbutikker.

 Pris kr: 1199,-  www.ultimatenordic.no ●●

Stanley Classic One Hand 2.0

Rykende varm kaffe smaker alltid godt, også på kortere padleturer.

Stanley One Hand 2.0 rommer 0,35 liter og er en solid termokopp. Trykknapp gjør at man kan betjene koppen med en hånd. Koppen er vakuumisolert og holder drikken varm i fem timer eller kald i åtte timer. Koppen er laget i rustfritt stål og er naturlig BPA-fri. Forhandles av mange norske sports- og friluftsbutikker.

 Pris kr: 349,-  www.ultimatenordic.no ●●

 

  • Categories: Artikler, premium