Fornøyd blinkskuddvinner

Fornøyd blinkskuddvinner

Den heldige vinneren blant de som har hatt bildet sitt på trykk på Padling sine blinkskuddsider i fjor, ble Rita Birknes Stendal fra Hisarøy i Gulen. Da vi gjorde henne oppmerksom på gladmeldingen var hun på tur til Bergen, og kunne stikke innom God Tur for å hente premien.


Det var padlebutikken God Tur som sponset fjorårets premie til en verdi av 5.000 kroner. I utgangspunkt var det snakk om padleklær (som vist på bildet på blinkskudd sidene). Men daglig leder Ronny Riise gjorde det klart at Rita selv kunne velge premie blant det store utvalget i butikken. Valget falt likevel på en IR Ragnarok jakke i det pustende materialet Dermizax, og en bukse i samme materiale. I stedet for en vams som tredje plagg, bestemte vinneren seg for å satse på en ny Astral vest, som har lufting og er ruglete på innsiden for å skape et lag med luft mellom padler og vest.

 

 

Valget er gjort og Rita kan dra godt fornøyd hjem med nye klær og vest.

 

Ulike størrelser klær og vest ble prøvd, før hun endte opp med et sett som passet perfekt. Rita Birknes Stendal har fra før en hel tørrdrakt, men hadde lenge tenkt på å anskaffe seg et todelt alternativ til padling i den lyse årstiden. Meldingen om at hun var trukket ut som vinner, kunne derfor knapt passet bedre. IR jakken som hun valgte har blant annet reflekser og drenering i hette og lommer, dobbel hals med to lag glidelås, dobbelt skjørt og mange justeringer, som kan utføres med en hånd om nødvendig.

 

Det er også verdt å merke seg at både jakke og bukse er laget i såkalt Ripstop materiale, med kevlartråder på kryss og tvers, som gjør at om du får en rift vil den ikke revne videre. Ronny Riise forteller at de så lang har solgt 130 eksemplarer av denne jakken de siste årene, uten at de har fått inn en eneste reklamasjon. Dette borger for kvalitet på padleklær som God Tur selv har vært med å utvikle.

 

Rita (39) er en aktiv padler, når tiden strekker til som hun sier, og hun hadde en fin tur i hjemlige farvann bare få dager før bergensturen. Hun padler normalt en Boreal Baffin, men er også eier av en Valley Avocet PE og en glassfiberkajakk hun ikke husker merket på. Og både sønnen på 13 og ektefellen er med av og til, selv om de ikke er like aktive.

 

Til daglig jobber Rita Birknes Stendal som matros og motorpasser på skyssbåten Tornerose. Hun er også deltidsfisker på fritiden. Tidligere var hun fisker på heltid. Derfor er hun i sitt rette element når hun er på sjøen i sin kajakk. Det var ikke helt tilfeldig at hun fikk eet flott bilde på trykk i Padling. Rita har alltid kamera med når hun padler, og hun har videokamera fast montert på fordekket. Vinneren er medlem i Gulen kajakklubb, som hun og to andre venner (Signe Haveland og Hanne Rossabø) i sin tid startet.

 

Padling gratulerer vinneren med sin nye vest og flotte padleklær, som vi håper hun vil benytte mye i årene som kommer. Samtidig retter vi en stor takk til alle de som har sendt inn sine bidrag. Og vi oppfordrer våre lesere til å fortsette med det. Det vil bli trukket en tilsvarende premie for inneværende år for de som får bildene sine på trykk, uten at vi så langt har tatt den endelige avgjørelsen på hva dette blir.

 

  • Categories: Nyheter

    Om journalisten