Inkaenes elv

Inkaenes elv

Det er få elver i verden som kan måle seg med inkaenes elv. Den flommer fra det hellige fjellet Auzangate med sine ruvende seks tusen meter, og møter elven Urrbamba i Amazonas. Den sistnevnte flommer forøvrig forbi Machu Picchu, mens Paucartambo vokter på sine egne inka hemmeligheter.


Det var fremdeles mørkt ute i det vi surret fast kajakker på taket av lokalbussen. Klokka hadde ringt 04.30, og vi hadde hoppet i padleklærne og stavret oss av gårde til et av disse gatehjørnene i Cusco hvor bussene går fra. Vi hadde fire timers kjøring fremfor oss, og ramlet ut av bussen ved ti-tida på morgenen.

 

I den lille landsbyen Paucartambo vakte vi stor oppsikt, og vi måtte rømme inn på en liten lokal restaurant for å sluke noen kopper kaffe før vi ruslet ned til elva. På put-in så den ikke imponerende ut, der den flommet rolig og brun gjennom landsbyen. Men på 250 kilometer faller den 1.500 meter, så vi visste at skinnet bedro.

 

Mariann Sæther har i Pading 1 en fyldig og innholdsrik artikkel, illustrert med bilder fra vakker natur til action i elv. Denne utgaven er nå for salg i Narvesen.

  • Categories: Nyheter
    Tags: Turer, Utlandet

    Om journalisten