Jakt og fiske fra kajakk

Sjøfugljakt fra havkajakk!

Sjøfugljakt fra havkajakk!

Nå må jeg først innrømme en ting. Det er sikkert 10 år siden jeg jaktet seriøst sist. Så når redaktøren ønsker at jeg skriver om jakt fra kajakken må jeg litt spole litt tilbake. Jeg var en særdeles ivrig jeger, både storvilt og småviltjeger, i flere tiår. Sjøfugljakten fikk også mye oppmerksomhet. Grunnen til pausen i jakten skyldes flere ting, men en ting står frem som avgjørende.

Skyt fra kajakken!

Skyt fra kajakken!

Med sjøfugljakten i vente innen kort tid, så er det en ting du som padlende jeger bør bruke tid på. Du må trene. Realistisk trening. I denne artikkelen gjennomgår vi skyting med hagle fra kajakken!

Aldri fisket fra kajakk? Prøv snik med agn!

Aldri fisket fra kajakk? Prøv snik med agn!

Drømmen om skikkelig stor fangst, og ambisjoner utover all fornuft. Agnfiske er spennende og prinsippet er meget enkelt. Tre på kroken noe du vet frister de som lever dypt der nede, slipp snøret med agn ned i dypet, og padle deg en runde på 2-3 timer mens det fiskes for deg!

På andejakt fra kajakk!

På andejakt fra kajakk!

Det er høst og det nærmer seg jakttid. Tove Bystøl er rypejeger, men de siste ni årene har hun kombinert de to hobbyene kajakkpadling og jakt. - Jeg liker utfordringene som andejakt fra kajakken byr på, sier hun.

Fikk 8 kilos kveite fra kajakk!

Fikk 8 kilos kveite fra kajakk!

Er du en av de som fisker fra kajakk? Eller kanskje har lyst til å forsøke? Padleren Bjørn Godal i Steigen stakk innom nærbutikken og kjøpte et billig fiskesnøre. Han hadde lyst til å fiske seg en makrell. Fangsten ble en kveite nesten like bred som kajakken!