Vi bygger kanadisk kano

Vi bygger kanadisk kano

Padling starter i neste utgave en spennende serie om hvordan man bygger sin egen originale kanadiske kano i tre! Og sikkert ikke uventet for mange, er det Anders Thygesen som står for byggingen og skrivingen.


Følg med steg for steg på hele prosessen, fra papirtegning til tur på vannet i ny selvbygget kano. Artikkelserien vil gå over tre utgaver av Padling.

 

I den neste utgaven av Padling som er i salg 11. mai, har vi mye annet godt lesestoff å by på. For de som ikke har planlagt padleferien gir vi deg tips til reisemål, enten du ønsker å padle i kystnære farvann eller planlegger å dra utenlands. Vi har også mer faglige artikler, på det som går på teknikk og utstyr, enten du skal på elv eller hav.

 

Hallvard Torp og Mariann Sæther er fortsatt med oss. Det samme er Anders Thygesen og Jan Fjelde. Sistnevnte presenterer en ny, spennende kajakk, ”Impex Hatteras”, i Padling 2. Under finner du noen få smakebiter på et fyldig blad mer variert innhold.

 

 

Noreg i eit nøtteskal

Mellom dei lange naboane sine – Nordfjord i nord og Sognefjorden i sør – ligg den kortare, meir ukjende, men vel så vakre  Dalsfjorden/Vilnesfjorden i Sunnfjord. Inst inne er han ikkje stort breiare enn ei velvaksen elv, 200 meter på det smalaste. Ytst munnar han ut i eit av dei mest storslåtte øyrika i landet. Følg dei to pensjonistane, Olav K. Aksnes og  Otto Inge Molvær (foto over), på ein opplevingsrik padletur på nordvestlandet.

 

Fra Snøhetta til Sunndalsfjorden

 

Rob og jeg kjørte til Kongsvoll Fjellstue og la igjen matdepot, før vi plukket opp Scott og kjørte til bommen før Snøheim. Det tok oss fire timer å bære kajakker, overnattingsutstyr og mat til Istjønn ved foten av Snøhetta, hvor vi slo leir på 1630 m.o.h. Vi frøs veldig på hendene fordi vi ikke hadde votter med oss. Slik begynner Ine Skjørten (foto) sin artikkel fra padleekspedisjonen ned Driva, som du kan lese i Padling 2.

 

 

 

 

 

 

 

Sterk utfordrer i klassen

I skrivende stund er Padlings testteam bare i startfasen av testen av den nye havkajakken Impex Hatteras. Foreløpig kan vi ikke røpe mer enn at secondtesteren Ronny Smistad er strålende fornøyd. Både kvalitet og egenskaper ligger nemlig på et nivå som bør tiltale flere padlere enn ham.

 

  • Categories: Nyheter

    Om journalisten