3294 Views

Dekksrigg for brottpadling eller vinterpadling

Dette tipset fikk jeg av Einar Magnussen, som er en gammel ringrev i padlemiljøet og som har et åpent og nysgjerrig sinn. Han lærte dette trikset i Danmark der surfeveteranene så behovet for å kunne gripe raskt og sikkert om dekkslinene på kajakken, noe som ikke alltid er så lett når de ligger rett mot skroget.

November 22, 2019
Skrevet av:

Hallvard Torp

Ofte er dekkslinene veldig stramme når kajakken kommer fra fabrikken. En tilpasning er å kjøpe nye liner og montere dem slakkere. En annen og litt bedre løsning er å slå noen knuter på linene mellom festene. Da blir de lettere å gripe. Det er imidlertid ingen metode som er bedre enn denne i dette tipset om du vil ha muligheten til å kunne gripe linen hurtig og effektivt.

Det samme gjelder om vinteren da fingrene enten har sterkt redusert følsomhet og evne til å jobbe finmotorisk, eller om du bruker votter eller tykke hansker. Du trenger noen meter slange fra for eksempel Biltema, og trikset er å kutte den litt lenger enn avstanden mellom linefestene slik at du får en passe avstand til dekket, godt illustrert med bildene til denne artikkelen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy