Denne gangen vil jeg promotere for en italiensk klassiker – pasta carbonara. Men det er «bare» en variant av den. De lærde strides nemlig om hva som egentlig er den genuine, rotekte utgaven av den populære middagsretten.
Brosme – pannestekt på stormkjøkkenet – er en favoritt blant mine mange middagstips. Her får du den enkleste utgaven, men den smaker likevel himmelsk. I alle fall om du er ute på padletur.
Jeg kan vel like gjerne innrømme det – jeg elsker burgere! Men det må være skikkelige greier – hjemmelaget, altså. Det skjedde noe etter at jeg smakte min broders hjemmelagde burgere på hytta hans for et par år siden.
Deilige søtsaker er sikringskost, og gir ekstra energi til kroppsmaskineriet, for ikke å snakke om opplevelsen av padleturen. Det handler jo om å kunne kose seg litt også, når man først er på tur sammen. Og bare for å gjøre det helt klart – paien du får oppskriften på her vil padlekompisene dine elske! Husk vaniljesaus og kaffe!
Vår lille matspalte fortsetter. Denne gangen skal det handle om svinekjøtt. Dette er et magert, sunt og smakfullt kjøtt som er anvendelig til både hverdags og til fest. Ja, det er rett og slett svinaktig godt!
Som sunnmøring er jeg vokst opp med pinnekjøtt som det ubestridte festmåltidet på årets mest forventningsfulle dag, julaften. Her får du tips til forberedelsene til det som kan bli årets mest smakfulle padletur.
Dersom du er en av de mange nordmenn som ennå ikke har smakt kjekjøtt, så håper jeg du vil la deg inspirere av denne lille anbefalingen. Kjekjøtt er nemlig magert, mørt og smaker godt. Og det er tilsvarende for geiter som for sau – det er de unge dyrene som har det møreste, beste kjøttet.
Dette er andre artikkel i en serie på fire, der du får tips til enkel og god mat som du kan trylle frem på turen. Her er det ikke spesifikke oppskrifter, men heller noen retningslinjer og grunnprinsipper som vil kunne hjelpe deg til å oppnå et godt sluttresultat.
Padletur uten matpause er ikke en skikkelig padletur, etter mitt syn. Og er jeg først på tur med padlevenner, så forventer jeg at vi tar oss tid til å finne frem stormkjøkkenet og diske sammen noe digg.