4000 Views

Siste fra svaberget: Når tilbehøret tar kaka!

For å lage ordentlig burger på et svaberg under padleturen, trenger du ikke OMNIA, men ville ikke nystekte, varme og sprø pommes frites bli snadder til burgeren?

September 23, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Dagens 2-retters på padletur ble en kjempehit. Nydelig 2-håndsburger og vaniljeboller, men pommes frites´en tok likevel kaka!

Det store eksperimentet!
Vi visste at det ville bli en regnværsdag i kajakken, men ønsket likevel lage et solid måltid under tarpen ved svaberget. Derfor var både ferdiglagede burgere og burgerbrød kjøpt inn. Dagens store eksperiment var om vi fikk til å lage pommes frites i OMNIA-ovnen. Vi hadde kjøpt med en pose med frosne pommes frites som normalt skulle ha 10-15 minutter i steikeovnen der hjemme.

Vårt første forsøk på å lage pommes frites i OMNIA-ovnen ble helt suverent! Potetene overskygget nesten 2-hånds burgeren særlig på grunn av at det var en helt ny opplevelse under tarpen på svaberget! Foto: Laila Reigstad.

Sprø og varme pommes frites på et regnfullt svaberg!
Vi brukte OMNIA-ovnen uten silikonformen oppi, men med 1-2 ss med olje i bunnen. Ser at andre OMNIA-brukere har silikonformen pluss rist i bunnen av når de steker poteter. Vi ønsket å spare litt på silikonformen og valgte altså varianten uten. Da vi tømte potetene i ovnen, var de begynt å tine. Potetene ble vendt noen ganger underveis i stekeprosessen og det gikk rundt 15 minutter så var de både sprø, varme og knasende! Rett før vi tok potetene ut av ovnen, varmet vi burgerbrødet oppå potetene, rett under lokket. Det ble også stekesprøtt.

Statister
Burgerne ble stekt i stekepannen parallelt med potetene i ovnen, og med 2-håndsburgeren liggende lett anrettet i sprøtt burgerbrød på tallerkenen, skjedde det noe. Det var de sprø pommes frites´ene som fikk den store oppmerksomheten! Man kan nesten si at hovedretten endret seg til å bli de sprø, varme pommes frites, mens 2-håndsburgeren og de varme vaniljebollene vi stekte til dessert, nesten ble statister! Dette var første gang vi har stekt pommes frites på padletur. Noe det snakkes om enda!

Lag standard bolledeig og trykk den ut til rektangel før den hever. Smør på vaniljesaus, dryss over sjokoladebitene og rull sammen til en pølse. Foto: Laila Reigstad.

Vaniljeboller med sjokoladebiter
Til dessert lagde vi boller av vanlig hvetemelsdeig. Det er plass til rundt 8 boller i en ONMIA-ovn, og for å lage en passe mengde deig til disse, så startet vi med 3 dl lunken væske (melk) og tilsatte tørrgjær, sukker og hvetemel. Uten å heve så trykket vi deigen utover til en rektangelform oppå et standard bakeunderlag. Ferdiglaget vaniljesaus smøres raskt utover deigen, og til sist strødde vi over en plate mørk kokesjokolade, som var brekket opp ved å dunke den mot svaberget og trykke med fingrene før pakningen ble åpnet. Så rullet vi deigen til en pølse, kuttet den i 8 biter og la disse i den røde silikonformen i OMNIA-formen.

Kutt så deigrullen opp i passe emner og la heve i OMNIA-formen. Vi lot den heve 15 minutter på svaberget. Eventuelt så lager du den hjemme, og lar den heve i en luke i kajakken frem til lunsj. Da kan du steike den parallelt med at du steiker pommes frites og burger, så blir hele måltidet ferdig samtidig! Foto: Laila Reigstad.

Etter å ha spist burger med pommes frites før, var vi så mett at vi hadde tålmodighet til 15 minutters hevetid. Pass på at bollene etter heving ikke går over kanten på silikonformen, for da vi de under steiking heve opp i lokket, og blir svidd. På grunn av varmen som kommer både under, over og i midten av baksten, så trenger du bare en steketid på 15 minutter med medium varme. Og bare sånn at det er sagt, du begynner å lukte varm vaniljebakst allerede etter 5 minutter!

Ferdig stekte vaniljeboller med biter av mørk sjokolade. Kan du kjenne duften av varm vaniljebakst? Ofte er en bolle per person ikke nok! Foto: Laila Reigstad.

Matspalten 2022
Gjennom årets 4 magasiner har vi nå laget 4 middager og 4 desserter. Fikk du ikke alle med deg, så frykt ikke, de ligger alle her på www.padlesiden.no. Her har du linker til noen av dem, slik at du er klar til å komme med snaddermat på svaberget på høstens padleturer!

Ny til OMNIA-ovnen? Her får du tips som gjør at du lykkes med det samme!
Nederst i denne artikkelen finner du tips til deg som nettopp skal ta i bruk OMNIA-ovnen, og kort om hvilket tilbehør som finnes.

Og her får du noen konkrete og detaljerte oppskrifter:
Lage POPCORN PÅ SVABERGET? Klikk HER
Lage FOCCACIA på SVABERGET? Klikk HER
Lage BLØTKAKE PÅ SVABERGET? Klikk HER!
Lage EN EKSTRA KUL BROWNIES PÅ SVABERGET? Klikk HER!
Lage LASAGNE på svaberget? Klikk HER!
Lage PEPPERONIKULER på Svaberget? Klikk HER!

Og, har du merket at det innimellom rimer på gassboksen?
HER leser du hvorfor!

Matspalten «2-retters på padletur!» er sponset av OMNIA ved at de har sendt oss utstyr. De bestemmer ikke innholdet i spalten. Innholdet er det magasinets redaktør lager under egne padleturer på Vestlandet!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy