Ny spennende utgave av Padling

Ny spennende utgave av Padling

Padling 3 kommer snart i salg rundt om i Narvesenkioskene langs kysten, og det er bare å begynne å glede seg til et innholdsrikt blad med mange spennende artikler og bilder. Under kan du se hva du vil finne av artikler og nyheter i denne utgaven.


Kajakkbildet

Jeg ser altfor mange – mindre gode bilder, tatt av padlere. Men jeg forstår dem. Padling er fantastisk og vi ønsker å dele det, vise alle hva vi opplever. Det er en vanskelig oppgave, for padling må oppleves. Det skriver Tore Njøten i en artikkel om det å ta et flott kajakkbilde, som det vi viser her over i headingen, og som pryder forsiden i Pading 3.

Slik får du fjellørret når du padler

Jeg padler sakte, ett og annet tak og kajakken glir stille fremover. Fiskestangen har jeg festet foran meg slik at den ligger skrått ut til siden. Dette er en midlertidig løsning, inntil jeg får montert en stangholder. Det er fullt mulig å dorge uten for mye konflikt med snøret. Så middag vil det nok bli, ganske så sikkert, skriver Emil Andre R. Engø (bildet) i denne informative artikkelen om fiske i fjellvann som du finner på sidene 24-29.

(foto Terje Engø)

Enkel og genial kajakk

Nigel Dennis Explorer er en gammel klassiker fra 1993. Jeg ville teste den for å se om den har tålt tidens tann – i dobbel betydning. Jeg fikk tak i et velbrukt eksemplar og tok den med på en tur som burde kunne avsløre det meste om både sjøegenskaper og byggekvalitet. Du finner raskere turkajakker, og også de med bedre lastekapasitet, men jeg tviler på at du finner en turkajakk som føles, og faktisk er tryggere i ruskevær enn NDK Explorer, skriver Hallvard Torp i en test av båten i denne utgaven.

 

(foto: Hallvard Torp)

Grillet kjekjøtt

Dersom du er en av de mange nordmenn som ennå ikke har smakt kjekjøtt, så håper jeg du vil la deg inspirere av denne lille anbefalingen. Kjekjøtt er nemlig magert, mørt og smaker godt. Og det er tilsvarende for geiter som for sau – det er de unge dyrene som har det møreste, beste kjøttet. Les Gunnar Wiik sin matspalte, lytt til gode råd og prøv kjekjøtt neste gang du er på tur. Artikkelen finner du på sidene 47-49.

(foto: Gunnar Wiik) 

Mannen bak de inkluderende padletakene

Innimellom møter man personer som løfter padlesporten en god del hakk, noen som tenker langt forbi egne padletak, som gjennom padlingen gjør fantastiske forandringer i andre personers dagligliv, og det frivillig. Tannlegen Audun Håland er en slik person. Merk deg navnet, skriver Laila Johanne Reigstad i et flott portrett av en mann som har fått til mer enn de fleste når det gjelder padlesporten. Artikkelen finner du på sidene 50-53.

(foto: Laila Johanne Reigstad):

Øvrig innhold i Padling 3:

6 Verdt å vite 1

Red Paddle Sport 11´3

8 Verdt å vite 2

Fanatic Bamboo Carbon

9 Verdt å vite 3

EAGLE Products Sun

10 Verdt å vite 4

Melker Orskär K2-1

12 Vansjø rundt

Oversikt over padlearrangement

13 Fotografering

Det perfekte actionbildet

20 Padlehendelser

Bølger, velt og skulder ut av ledd

30 Pakking av kajakk

Padling gir gode råd

34 Blinkskudd

Fargematch på Herdlevær

36 Tyrkia

Padleperler på rad

42 Sikkerhet

Nødvendig utstyr i kriser

54 Irland rundt

Tre jenter på langtur

58 Norge rundt

Langs nasjonale turistveier

64 Lesertips

Advanced frame expedition

65 Testet og anbefalt

Tynt skumunderlag

66 Les neste nummer

Vakre Lurefjorden

  • Categories: Uncategorized

    Om journalisten