Ny internasjonal kajakkfestival på Tanumstrand

Ny internasjonal kajakkfestival på Tanumstrand

Den nye festivalen, West Coast Water, vil samle kajakkentusiaster fra hele Europa den 24. – 26. mai, i skjærgården som ble kåret til en av verdens beste naturopplevelser av CNN i mars i år. Tanumstrand ligger et steinkast fra Grebbestad i svenske Bohuslen, kun to timer fra Oslo.


-Har du noensinne fantasert om å gli stille gjennom vannet i en kajakk, campe på små, øde strender på lyse sommernetter med selskap av seler mens du suger til deg den unike følelsen av sjø og skjærgård, da mangler du ingenting her, skriver CNN i sin hyllest av skjærgården utenfor Tanumstrand.

 

– West Coast Water skal bli en årlig samling for alle som elsker skjærgården og padling. Valget falt på Tanumstrand på grunn av beliggenheten kun få padletak unna de beste skjærgårdsområdene, og  ettersom hotellet har alt som behøves for en stor festival. Jeg kan ikke tenke meg et bedre sted for en kajakkfestival i verdensklasse, sier Glenn Matsing hos arrangøren Go Outside Media.

 

 

Glenn Matsing. Foto: Fredrik Schenholm.

 

Lær teknikk av kajakklegende
På festivalen kan den som vil både teste årets kajakker og utstyr, høre foredrag av inspirerende profiler i kajakkmiljøet og delta på kurs og lære teknikk av ingen ringere enn kajakklegenden Nigel Foster. Det blir også mullighet til å delta i konkurranser, eller bare gli rundt i den nydelige skjærgården.

 

– Dette er en festival for alle som er engasjert i eller nysgjerrig på padling. Det er forskjellige vanskelighetsgrader og vinklinger på programmet slik at både eksperter, nybegynnere og familier kan delta. Vi vil også vise bredden innen padling, og har med elementer av både surfski, kanadisk kano, havkajakk, SUP (stående brettpadling) og elvepadling. Ellers har vi Gourmetpadling med lokalkulinarisk tema, noe som aldri før har vært presentert i et padleprogram. Det er en personlig favoritt jeg gleder meg veldig til, forteller Matsing.

 

 

Kosterøyene. Foto: Svante Hutengren.

 

Fremdeles ledige plasser

Maria Jarenfors, markedssjef for hotellet Tanumstrand, gleder seg til festivalhelgen.

– Vi er veldig glade for at West Coast Water valgte Tanumstrand. Dette er en fantastisk mulighet for folk å få oppleve den unike naturen vi har her, og vi skal selvsagt gjøre alt vi kan for at festivalen blir en suksess. Det er fremdeles billetter igjen, og ledige rom og hytter. Men så fort været blir fint vet vi at det kommer til å gå fort unna sier Jarenfors. For nærmere informasjon om festivalen: http://westcoastwater.outsideonline.se/

  • Categories: Nyheter
    Tags: Festival

    Om journalisten