Ny surfski fra Nelo

Ny surfski fra Nelo

Nelo kan raske kajakker. Deres racekajakker brukes av de fleste elitepadlerne, og fabrikken lager også et bredt utvalg av surfskis og turracere. 520 Surfski er en ny og stødig surfski som bør passe bra for norske forhold.


Av Harald Rishovd

Den er 520 cm lang og 53 cm bred, men lavt tyngdepunkt gjør kajakken til ett godt valg selv for nybegynneren. Båten er smal foran sittebrønnen, så den er lett og rask å padle uten at det går på bekostning av stabiliteten. Det er håndtak foran og bak, samt håndtak integrert i cockpit (viktig ved turløp med overbæringer, for eksempel Dalsland Kanotmaraton). Sitteposisjonen er forbedret fra tidligere Nelo-modeller, da sittebrønnen både er bredere og lengre.

Sparkebrett og styring er veldig enkelt å justere, uten løse deler som kan falle ut. En surfski er på mange måter tryggere enn en vanlig kajakk ettersom det ikke kan komme vann inn i båten, og den er relativt lett å entre ved eventuell kantring. 520 Surfski er selvlensende og leveres med en åpne-/lukkeventil i hardplast fra svenske De Brito design. En åpen ventil skaper mer friksjon og det er stor fordel å ha en ventil man enkelt kan lukke med hælen etter at cockpit er tømt for vann. Kommer i glassfiber, sandwich og karbon. Vekt i glassfiber 15 kg, sandwich 12 kg og karbon 9 kg.

Pris fra kr: 19000,- (glassfiber)

www.nelo.no

  • Categories: Verdt å vite

    Om journalisten