Bli med å lage et flott bokverk

Bli med å lage et flott bokverk

Bladet Padling og Gyldendal Norsk Forlag har nylig inngått et samarbeid om utgivelse av en bok med tittelen ”Norges beste padleturer”. I den forbindelse trenger vi hjelp fra deg som leser. Har du padlet et spesielt, flott område som du mener bør være med i en slik bok, oppfordrer vi deg til å sende inn tekst og bilder fra turen. Du vil selvsagt bli påskjønnet for ditt bidrag, og ikke minst få være med på et praktverk på over 200 sider.


Hovedforfatter i ”Norges beste padleturer” vil være Per Roger Lauritzen. Han er en ivrig padler og har vært mye på tur i kajakk langs kysten og i innlandet, men er avhengig av mange innslag fra leserne i Padling for å kunne vise bredden av flotte padleområder i Norge. For de som drar kjensel på forfatteren, kan vi nevne at Lauritzen har vært inspektør og redaktør i Den Norske Turistforening i over 30 år. Han har også rukket å skrive rundt 50 bøker med naturen, geografi og historie i fokus. Blant de siste bøkene er ”Norges beste fjellturer og ”Norges beste helgeturer”. ”Norges beste padleturer” blir en ny bok i denne serien. Utgivelse blir våren 2012.

-Vi trenger minst 50 turforslag i form av tekst og bilder fra Padling sine lesere, og vi håper på bidrag fra alle kanter av landet. Målet er å lage en bok som viser frem det beste av det Norge har å by på når det gjelder padleområder. De fleste av turene i boka vil være fra kyst-Norge. Men vi vil også ha med de beste elvene og turer fra de flotteste ferskvannene/innsjøene. Vi er interessert i artikler både fra områder som egner seg best som dagsturer og hvor det er nødvendig med lengre turer og overnatting underveis, oppfordrer Per Roger Lauritzen.

Det er viktig at man finner frem til områder som er spesielt vakre, og som kanskje også er relativt lett tilgjengelig med kajakk eller kano for å få den ultimale opplevelsen. De som sender innbidrag må også fortelle hva som gjør området spesielt, hvor man starter og hvor turen ender og høydepunkter og opplevelse underveis. Tekniske data om utsettingsplass, severdigheter og lignende må også være med i en slik turartikkel.

Bildene bør fortrinnsvis være digitale. Alle filformater godtas, og størrelsen bør være på minst en megabyte. Vi tar også i mot dias, men ikke papirbilder. Boken blir i stort format, og turartiklene vil gå over to til fire sider. Det er derfor viktig med tekstlengde på 3.000-5.000 tegn og et prioritert utvalg på tre-fire bilder. Husk tekster til hvert enkelt bilde. Forfatterne må også legge ved en kort presentasjon av seg selv: alder, bosted, yrke og et portrett.

 

 

Den nye boken får samme format som denne, Norges beste helgeturer. Foto: Gyldendal Norsk Forlag.

 

-De fleste av bøkene jeg har skrevet om turer, har vært om egne opplevelser. Men denne gangen har Gyldendal og jeg lyst til å gjøre det litt annerledes, ved også å engasjere Padling sine lesere til å fortelle om sine. Dette skal bli en flott bok, som vil være både til inspirasjon og som informasjonskilde for de mange aktive padlerne i Norge. Dette blir den første boken som viser bredden av flotte padleområder på kysten, fra Grense Jakobselv i nord til svenskegrensen i sør.  Vi håper på engasjement fra leserne og at det etter hvert kommer mange bidrag fra hele landet, sier Lauritzen.

Innkomne forslag vil bli behandlet av redaksjonen i Padling og redaksjonen for boken/forlaget. Noen av bidragene vil også bli trykket i Padling og på bladets nettside, www.padlesiden.no, og honorert i tråd med bladets takster. Når det gjelder artiklene som brukes i boken vil forfatterne få tilsendt fem bøker av den nye boken som takk for bidraget. Boken ”Norges beste padleturer” får utsalgspris på rundt 400 kroner. Den vil være en flott gave til familie og venner som skal feire store dager. Bidrag som benyttes i boken vil bli kreditert med bidragsyters navn.

De som ønsker å bidra til denne nye praktboken ”Norges beste padleturer” kan sende inn tekst og digitale bilder på følgende e-postadresse: [email protected] Dias kan sendes på følgende postadresse: Gyldendal Norsk Forlag v/Henrik Sæhle. Faktaredaksjonen. Postboks 6860 St. Olavs Plass, 0130 Oslo. Er noe uklart, eller om du har spørsmål vedrørende turforslag, tekst, bilder eller annet, bruker du samme e-postadresse som oppgitt ovenfor. Du kan også ringe forfatteren, Per Roger Lauritzen på telefon: 99223754.

 

  • Categories: Nyheter