Bli med på lesertur til Grønland

Bli med på lesertur til Grønland

Ønsker du en reiseopplevelse litt utenom det vanlige kan vi i Padling anbefale en av årets to leserturer til Øst-Grønland, med avreise i juli og august. Det er Hvitserk som er arrangør, som gjennom et samarbeid med Padling tilbyr rabatterte priser til bladets abonnenter.


Øst-Grønland byr på mektige breer, isfjell i alle slags former og fasonger, storslagen natur og mulighet for nærkontakt med dyrelivet både til lands og til vanns. Begge turer går over 12 dager og omfatter ikke bare padling, mens også fotturer, besøk av fangslandsbyer, opphold på hotell i Øst-Grønlands hovedstad Tasiilaq, helikoptertur og bading i Den blå lagune på Island på returen.

 

Historisk sett var kajakk det eneste fremkomstmiddelet på Østkysten av Grønland. Men inuittene har sluttet å padle, og nå er det padlere fra andre deler av verden som ivaretar tradisjonen, riktignok med moderne havkajakker. Denne delen av verdens største øy er et eventyr av dype fjorder, dramatiske fjell, voldsomme breer som kalver, masse glitrende isfjell og sel og hval.

 

 

På disse leserturene er det også lagt inn en to dagers fottur i flott natur med overnatting i fjellhytte. Foto: Edmund Mongstad.

 

I løpet av seks dager blir Padling sine lesere tatt med innover spektakulære, smale fjorder med tinderekker som steiler flere tusen meter opp fra havet. Ofte starter padlingen når det er tåke eller lavt skydekke, men når været letter utpå formiddagen, mister du nesten pusten fordi naturinntrykkene blir som et sjokk for sansene. Vannet som kommer fra breene er grønt, sorte berg stuper ned mot havet og langs land ligger hvite sandstrender som perler på en snor.

 

Årets to leserturer har avreise 31. juli og 19. august, hver med 12 dagers varighet. Ordinær pris er 34.950 kroner, som inkluderer fly tur/retur Oslo-Grønland, innenlandstransport, hoteller, alle måltider, alt av fellesutstyr og vanntett ytterbekledning til padlingen. Padlings abonnenter får 1.000 kroner i rabatt ved bestilling før 1. mars, i tillegg til en gratis Hvitserk-lue til en verdi av 250 kroner. Turene har norsk, erfaren padleguide, og det blir maksimum 10 deltakere.

 

For nærmere informasjon og påmelding: www.hvitserk.no. Du kan også ringe: +47 23 21 30 70.

 

  • Categories: Nyheter
    Tags: Turer, Utlandet