Flott høsttur til spennende spanskekyst

Flott høsttur til spennende spanskekyst

Inspiratour inviterer i år til en seks dagers lesertur i samarbeid med Padling til varmere strøk, nærmere bestemt til nordøstkysten av Spania. Start er 2. september. Det er fortsatt ledige plasser til denne flotte turen, så her er det bare å kaste seg rundt og melde seg på.

 


Denne gangen er all padling lagt til Costa Brava, en kyststripe som byr på utallige bukter med kritthvite strender, sjarmerende bebyggelse, fiskerlandsbyer og varierte fjellformasjoner. Turen går fra 2. – 8. september og prisen er kr 15.990,-. Turen ledes av Inspiratour og lokal kajakkguide, og den passer for alle som ønsker seg en padleferie i varme og vakre omgivelser. Prisen inkluderer flybilletter t/r Oslo-Barcelona, all overnatting i dobbeltrom på familiedrevet hotell, alle frokoster og piknikker, alt padleutstyr, forsikring og alle transport i Spania.

 

Vi padler i behagelig tempo, gjør strandhugg med piknik og setter av tid til å la inntrykkene synke. I Port Lligat tar vi en aldri så liten titt innom Salvador Dalí’s sommerhus. Turen starter i Oslo 2. september, og vi flyr til Barcelona med videre transport til den vakre byen Llançà, som blir basen under oppholdet. Gruppen vil bli innkvartert på et lite familiedrevet hotell i denne koselige og vakre fiskerilandsbyen med omlag 5.000 innbyggere.

 

Mange vakre områder på Costa Brava kysten. Arkivfoto: Edmund Mongstad

 

Hver dag får vi transport til et nytt utgangspunkt for dagens padleetappe og nye opplevelser. Vi starter blant annet i Cerbère, den franske byen rett over grensen. Vi runder Cap de Creus, med sine majestetiske fjellformasjoner og krystallklart vann. Vi får en smakebit av Portbou, Port de Selva og Port Lligat hvor vi blir inspirert av kunstneren Dalí. Videre går turen til Roses, den tidligere greske kolonien og avsluttes i Platja d’Aro, med hjemreise dagen etter, 8. september. Ukens samlede padledistanse blir på om lag 100 kilometer eller 55 nautiske mil.

Det blir rikelig med stopp til bading og severdigheter underveis. Om kvelden spiser vi middag sammen i sosialt lag. Profesjonell, lokal padleguide følger med hele veien i tillegg til norsk vertskap. Du trenger ikke å være en veldig erfaren padler, men det er en fordel om du ikke er helt nybegynner.

 

Du kan lese mer om turen på: http://www.inspiratour.com/events/event.php?id=509 Her kan du også foreta påmelding. Det blir maksimum 14 deltakere, så det kan være smart å være tidlig ute. Merk at om du er medlem i en kajakkubb i Norge, så gir Inspiratour deg kr. 1.000 i avslag.

  • Categories: Nyheter
    Tags: Turer, Utlandet