Ny padleguide for Austevoll

Ny padleguide for Austevoll

Havstril padleklubb har laget en flott miniguide «Padleturar i Austevoll». Den er ment som en inspirasjonskilde til å ta kajakken og åren fatt og utforske nye deler av det fantastiske øyriket sørvest av Bergen.


Guiden vil bli distribuert via turistkontoret i kommunen, offentlige servicekontor og fra Bekkjarvik gjestgiveri. Den er også mulig å laste ned fra Havstril padleklubb sin hjemmeside http://www.havstrilpadleklubb.no/

Guiden er på 12 sider, og den er rikt illustrert med bilder av ulike kystperler og med padlere i aktivitet i de ulike områdene. I innledningen er det et stort kart med nummererte turforslag og med navn på områdene. Videre er det gitt et kort resymé av hva kommunen har å tilby av naturgitte fasiliteter, litt om padling som aktivitet, noen ord om sikkerhet og en bolk om Havstril padleklubb.

Med 677 ulike holmer, skjær og øyer og over 722 kilometer strandlinje, er Austevoll for et eldorado å regne når det gjelder padleaktiviteter. Storhavet ligger rett utenfor kommunen i vest, men en stor del av området innenfor er beskyttet av en langstrakt skjærgård. For de som har vært og padlet i Austevoll er Drøno, Selbjørn, Stolmen og Møkster kjente og kjære navn. Det samme er turen fra Sveholmen, via Spissøy, Bahus/Bakkasund, over Kalsvika til Kalve, som samtidig på en måte er signaturen til Havstril padleklubb.

  • Categories: Nyheter