Ny utgave av Padling snart i salg

Ny utgave av Padling snart i salg

Årets andre utgave av Padling kommer i salg like etter påske, 12. april. Magasinet er på i alt 68 sider, og innholdet er variert. Vi har to kajakktester, jaktartikkel, turreportasjer og mye annet spennende. Nedenfor gir vi deg noen smakebiter på innholdet.

 

 


Meldingen var allerede sendt ut. Kom på middag i kveld. Vi måtte bare padle ut og hente en skarv. Med oss hadde vi en dobbelløper, store doser kaffe og kakao samt en solid lunsj. Værmeldingen sa stiv kuling på kysten med regn i kastene. Etter litt veiledning fra en lokalkjent som hadde jaktet mye skarv i sin ungdom følte vi oss optimistiske. Hvordan det gikk med denne jaktturen kan du lese mer om i Torbjørn Bjellands glimrende artikkel i denne utgaven.

 

Helårspadling alene

 

Om vinteren smakar det ekstra godt med varm mat, og du får varmen i deg. Foto: Odin Hestholm.

 

Ålene på sjøen. Nesten ingen båttrafikk. Stille sjø, klare blå farger. Opplevelsen ved å gli rolig rundt et nes i kajakk er flott. I en vik ligger to otrer og slapper av i solen. I det jeg blir oppdaget, bykser de opp og smetter raskt ned i sjøen. Slik starter Odin Hestholm sin flotte artikkel om helårspadling alene. Saken er rikt illustrert med bilder, tatt under turer til ulike årstider. Du kan lese mer på sidene 20 og utover.

 

Tomannskajakk til prisen av en

 

Når Biwok er tungt lastet, tordner den gjennom det meste av sjø og bølger. Foto: Steinar Pettersen.

 

Testbåten er et eksempel på hvor godt toerkonseptet kan fungere. Her er alt skrudd ordentlig sammen. Produktet virker ærlig og gjennomprøvd. Med to samkjørte padlere om bord går den i tillegg som et lokomotiv gjennom sjøene og lar seg ikke skremme av verken vær eller vind. Jan Fjelde har testet DAG Biwok 4, som han mener er et tvers gjennom ærlig produkt. Les mer fra denne testen på side 36 til 39.

 

Gjennom indrefileten på vidda

 

Fløting av kano. Foto: Tove Lau.

 

Kvennavassdraget ligger på Hardangervidda. Det spenner over ca. 70 km, fra Holmavatn i vest til Mogen på Møsvatn i øst. Turen går gjennom indrefileten på Hardangervidda, i områder kjent for fantastisk jakt og fiske og vakker natur, uten mobildekning og få folk. Kvenna består av en rekke større vann samt utfordrende stryk imellom, skriver Tove Lau og Harald Bryne i en flott artikkel, rikt illustrert med bilder. Du kan lese hele saken på side 44 og utover.

 

Øvrig innhold i Padling 2

 

Verdt å vite 1

Kanofilm fra Becky Mason

 

Verdt å vite 2

Ny havkajakk for barn og unge4

 

Verdt å vite 3

Vanntett kamerabag fra Ortlieb

 

Flott kajakklitteratur

Kajakkhåndbok og tursamlinger

 

Lesertur i varmen

Minneverdig i Kroatia

 

Blinkskudd

Friske takter i Solund

 

VM i rafting

Spektakulært i Costa Rica

 

Kajakk på timeplanen

Satser på skolering av ungdom

 

Innsats for miljøet

Brett opp ermene 5. mai

 

Test av Cat 5

Allsidig treningskajakk

 

Turløp i vest

Kryss av i kalenderen

 

Test av vanntett telefon

Frarådes på det sterkeste

 

 

  • Categories: Nyheter
    Tags: Padling