Nytt klubbhus og ny daglig leder

Nytt klubbhus og ny daglig leder

Av Ingunn Vika, styreleder i Stavanger Kajakklubb. Illustrasjoner/bilde: Stavanger Kajakklubb

Stavanger Kajakklubb (SKK) er Norges tredje største padleklubb med ca. 1500 medlemmer i alle aldre, hvorav ca. 250 medlemmer er under 20 år. SKK er tilsluttet Norges Padleforbund og Norges idrettsforbund.Klubben har aktiviteter på sjøen, flattvann, elv og i basseng. Klubben organiserer trening, konkurranser, turer, kurs og andre aktiviteter for sine medlemmer. Alt basert på klubbens visjon «Å fremme padleglede innen trygge rammer».

Klubbhus

Stavanger Kajakklubb setter nå i gang med oppføringen av et nytt klubbhus i Lundsvågen. Dette vil gi oss fantastiske muligheter til å samle og utvikle våre aktiviteter. Kommunen har denne uken gitt igangsettingstillatelse fort byggingen av klubbhuset og Norbohus Sandnes AS planlegger byggestart umiddelbart. Budsjettet er på ca. 10 millioner kroner.

Klubben har en sunn økonomi og har drevet med overskudd i mange år. Dette sikrer oss en god egenkapital og vi har i tillegg mottatt støtte fra bl.a. Gjensidigestiftelsen, men det koster å bygge et slikt anlegg og derfor trenger vi din hjelp til å få dette på plass.

For bedrifter er samfunnsansvar og identitet viktig, og klubben ønsker kontakt med bidragsytere som ønsker å assosiere seg med klubben, enten som sponsor eller andelshaver i klubbhuset. Vi snakker om opplevelser, mestring og grønne verdier. Klubbens grunnverdier er: idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet. Klubbhuset vil bli en flott base og utgangspunkt for alle som ønsker å padle kajakk, ung eller gammel. Stavanger Kajakklubb ønsker at dette skal bli et samlingspunkt og kompetansesenter for padling for hele regionen.

Arbeidet er godt i gang allerede. Foto: Johnny Hov.

 

Ny daglig leder

Yngvar Skoland er ansatt som daglig leder i Stavanger Kajakklubb. Han tok sine første padletak under et elvepadlingskurs for 30 år siden, og har utfordret elementene både i elv og sjø med stor glede siden den gang.

Den nye lederen har vært aktiv innen organisasjonsarbeid i alle år og satt blant annet i styret i Stavanger Kajakklubb allerede på begynnelsen av 90 tallet. Han har vært formann og kasserer i Stavanger Fallskjermklubb satt også i styret i Fallskjermseksjonen i Norges Luftsportsforbund. Sammen med Stein Edvardsen var han som BASE hopper også med å starte Norges BASE forbund hvor han satt i styret i mange år. Sitter fortsatt i styret i sykkelklubben «Flade Pedal» som han var med å starte i 1999.

Han var aktiv konkurranseutøver som fallskjermhopper på nasjonalt nivå med 2 sølv og en bronse i NM. Er nå mer enn fornøyd med fjellturer og jakt, seiling og fridykking, bortover og nedover ski, kiting, samt jogging og sykling når han får anledning til det. Han har fortsatt stor glede av padlingen der han bor på sydspissen av Ormøy, bare noen få padletak unna det nye klubbhuset. I Næringslivet har han blant annet jobbet i Total, vært Skandinavisk sjef for CRM i GE Money Bank, Markedssjef i Agasti (Acta), forretningsutvikler i Accelerate og Salgs og Markedssjef i eProvider.

Gjennom sitt livsmotto: «Det er bare å gjøre det», har han gjort og opplevd mye. Helt på toppen av listen står en elvepadleopplevelse i Sjoa, med en vannføring som nok egentlig var for krevende for en noe anspent utøver. Sammen med den gamle norske kajakkmesteren Christen Tellefsen som Coach var mestringsfølelsen enorm, og opplevelsen toppet både norgesrekord i formasjonshopping og BASE-hopping i fra Kjerag.

Yngvar Skoland ønsker at enda flere nye og gamle medlemmer skal få anledning til å kjenne på mestringsfølelsen og opplevelsene padlingen gir under kontrollerte forhold. Nå har han til og med forstått at en rolig padletur med termos en i vår fantastiske skjærgård også gir mening…

Tegninger av klubbhuset.

Padleglede og sikkerhet

Padling er en aktivitet i sterk vekst, enten det er på stille vann eller man ønsker fossende stryk eller frådene hav. Det er inkluderende, avslappende, fredfullt, fartsfylt eller intenst – valget er ditt! Tilhørighet til en klubb gir sosialt fellesskap og trygge opplevelser. Trygge opplevelser får man blant annet gjennom opplæring og holdningsskapende arbeid. Til dere som har konvertert havkajakken til “havekajakk”; Bli medlem i klubben og kom dere tilbake der båten hører hjemme – på sjøen sammen med oss!

Enten man padler mye eller bare en og annen gang på hytta; Øk sikkerheten ved å ta kurs i Stavanger Kajakklubb for å lære de grunnleggende teknikkene for en trygg ferdsel på vannet. Det setter garantert også de rundt deg også stor pris på! Da er du også velkommen på klubbens ukentlige ettermiddagsturer og sosiale helgeturer med overnatting. Barn og unge er også veldig velkommen i klubben. Ta kontakt så forteller vi mer om muligheter for kurs på sjøen og om Padleskole og trening på Stokkavannet.

Padling er trening, rekreasjon og friluftsliv. Padling er sporløs ferdsel i samspill med naturen.

  • Categories: Nyheter