Økt status for Dalsland Kanot Maraton+

Økt status for Dalsland Kanot Maraton+

Det er nå klart at Dalsland Kanot Maraton+ blir en delkonkurransne i årets verdensserie for padlemaratoner. Det Internasjonale kajakkforbundet (ICF) har plukket ut ti konkurranser fra ulike land til denne serien, og den svenske er nå blant disse.


Verdensserien innebærer en ny og spennende måte å kombinere noen av de hardeste maratonkonkurransene i verden. Satsningen er en erkjennelse av den rollen som Dalsland Kanot Maraton  har spilt når det gjelder å øke antall elite- fritids og mosjonspadlere som er aktive i denne sporten i dag.

De ulike konkurransene i serien kombinerer spenningen og nytelsen av mann mot mann konkurranser, uansett om det gjelder racing ned elver eller padling over store sjøer. Den nye serien samler ti konkurranser, uten å endre de ulike arrangementene sin identitet. Dalsland Kanot Maraton+ settes nå på kartet sammen med arrangører fra Argentina, Sør-Afrika, Nederland, Storbritannia, Spania, Australia, Tjekia, Italia og Frankrike.

– De senere årene har vi lokket til oss deltakere fra 10-15 land. Ettersom den nye verdensserien innebærer at deltakerne konkurrerer om prispenger og får poeng i de ulike arrangementene, vil trolig interessen for maratonen i Sverige øke kraftig, sier Stig Bertilsson, som er leder for foreningen Dalslandsturism.

– Vi er stolte over å ha kommet med i den eksklusive gruppen av padlemaratoner i verden. Å bli offisiell arrangør på internasjonalt  nivå har vært et delmål i vår strategi om å bli størst i verden. Nå har vi fått en bekreftelse på at vi er på rett vei, sier arrangøransvarlig for Dalsland Kanot Maraton, Crister Blüme.

 

Fakta om Dalsland Kanot Maraton+

Dalsland Kanot Maraton+ ble etablert i 2004. Konkurransen på i alt 55 km, går over Dalsland kanal sine sjøer med start ved Baldersnäs og mål midt i Bengtsfors. Foreningen Dalslandsturism som står som arrangør og som eier konkurransen, har sitt sete i Bengtsfors. Rundt 40 vrkeomheter står bak denne foreningen, som med Dalsland Kanot Maraton+ som ”lokomotiv” arbeider for utvikling av turistnæringen i regionen.

 

  • Categories: Nyheter