Økt status for Dalsland Kanot Maraton+

Økt status for Dalsland Kanot Maraton+

Verdensserien innebærer en ny og spennende måte å kombinere noen av de hardeste maratonkonkurransene i verden. Satsningen er en erkjennelse av den rollen som Dalsland Kanot Maraton  har spilt når det gjelder å øke antall elite- fritids og mosjonspadlere som er aktive i denne sporten i dag.

De ulike konkurransene i serien kombinerer spenningen og nytelsen av mann mot mann konkurranser, uansett om det gjelder racing ned elver eller padling over store sjøer. Den nye serien samler ti konkurranser, uten å endre de ulike arrangementene sin identitet. Dalsland Kanot Maraton+ settes nå på kartet sammen med arrangører fra Argentina, Sør-Afrika, Nederland, Storbritannia, Spania, Australia, Tjekia, Italia og Frankrike.

– De senere årene har vi lokket til oss deltakere fra 10-15 land. Ettersom den nye verdensserien innebærer at deltakerne konkurrerer om prispenger og får poeng i de ulike arrangementene, vil trolig interessen for maratonen i Sverige øke kraftig, sier Stig Bertilsson, som er leder for foreningen Dalslandsturism.

– Vi er stolte over å ha kommet med i den eksklusive gruppen av padlemaratoner i verden. Å bli offisiell arrangør på internasjonalt  nivå har vært et delmål i vår strategi om å bli størst i verden. Nå har vi fått en bekreftelse på at vi er på rett vei, sier arrangøransvarlig for Dalsland Kanot Maraton, Crister Blüme.

 

Fakta om Dalsland Kanot Maraton+

Dalsland Kanot Maraton+ ble etablert i 2004. Konkurransen på i alt 55 km, går over Dalsland kanal sine sjøer med start ved Baldersnäs og mål midt i Bengtsfors. Foreningen Dalslandsturism som står som arrangør og som eier konkurransen, har sitt sete i Bengtsfors. Rundt 40 vrkeomheter står bak denne foreningen, som med Dalsland Kanot Maraton+ som ”lokomotiv” arbeider for utvikling av turistnæringen i regionen.

 

Categories: Nyheter

About Author