2975 Views

Padleforbundet+Eian Fritid= Bølgefestivalen 2022

Bølgefestivalen har i flere år vært en av de store samlingene for havpadlere her til lands, og har de siste fem årene blitt en kjempesuksess som har vokst til å bli en av de største kajakkfestivalene i Skandinavia. Arrangementet har blitt så stort at Eian Fritid tok kontakt med Padleforbundet for et mulig samarbeid for å kunne videreutvikle konseptet, der NPF har ansvar for aktivitet på festivalen og Eian Fritid er vertskap.

September 20, 2022
Skrevet av:

Harald Rishovd for Norges Padleforbund

Ken Henry Johnsen er Veileder Hav og medlem av Teknisk Komite (TK) Hav i Padleforbundet. Han jobber til daglig med risikostyring, og jobber med planlegging av aktivitetene under Bølgefestivalen sammen med Thomas Pindard, som er utviklingsleder i Padleforbundet.

 

Padleforbundet samarbeider i år med Eian Fritid om Bølgefestivalen i Nevlunghavn i oktober. Foto: Thomas Pindard.

Leken og sosial
For deltagerne på aktivitetene under Bølgefestivalen så ønsker vi å fortsette å tilby en leken, sosial og inkluderende utviklingsarena for havpadling i dynamiske forhold. Målsetningen er å tilby variert og passelig utfordrende aktivitet under trygge rammer som inspirerer til videre utvikling innen havpadling, og som understøtter utvikling av gode ferdigheter, mestring og padleglede. For å få dette til, jobber arbeidsgruppa og tur-/kursholderne systematisk sammen om risikovurdering, planlegging og ledelse av aktivitetene.

Fantastiske Gurvika
Stiftelsen Gurvika er et flott kurs- og feriested i Nevlunghavn lengst vest i Vestfold. Stedet er i utgangspunktet et ferie- og kurssted for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, men har de siste årene også sett en betydelig vekst av ivrige havpadlere fra hele Sør-Norge. Dette er driveren Thorfinn Haugen veldig godt fornøyd med. – Det at så mange padlere har oppdaget Gurvika er veldig bra for oss, forteller Haugen. Stedet er bygget for, og eies av, funksjonshemmede i Norge, og tilveksten av så mange havpadlere gir oss veldig god markedsføring. Per i dag står padleaktivitet faktisk for 20 prosent av omsetningen vår, så den er et viktig bidrag for god drift.

Bølgefestivalen er en av Skandinavias største padletreff, i 2021 var det rundt 220 deltakere. Foto: Harald Rishovd.

 

Lyst til å kikke inn i Bølgefestivalen?
Her kan du lese om da vi i magasinet Padling var på Bølgefestivalen 2021!

Eller hva med Oslo Rullefestival?
En rullefestival og en bølgefestival er to helt, helt, forskjellige festivaler. Her kan du kikke inn i Oslo Bølgefestival 2022!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy