P+

Som abonnent på Magasinet Padling får du tilgang til alle våre plussartikler. Klikk deg inn på en av artiklene merket med P+, og logg deg inn for tilgang til alle våre artikkler. 

Urban padling med utsikt til turistmagneter som Operahuset, Munchmuseet, Barcode-komplekset og øvrige bygninger i moderne arkitektur, har blitt mer og mer populært.
Fjord – og storbypadling

Besøker du Tigerstaden bør du absolutt vurdere en padletur i Indre Oslofjord. På en slik rundtur vil det kunne falle seg naturlig å ta en liten æresrunde i Bjørvika- og Sørenga-området, og kanskje en svipptur til Grønland hadde vært noe? Ikke så dumt å slå i bordet med det – «jeg har padlet til Grønland». Padleturer i bymiljø byr på nye oppdagelser.

Torsketunge og skreimølje

Som nordmenn er vi nysgjerrige av natur; dette har medført at vi har adoptert mange matretter og mattradisjoner fra andre land. Torsketunge har vi sluppet å importere – dette er like urnorsk som smalahove, brunost og fårikål. Denne vesle, undervurderte råvaren fra torsken er tilgjengelig i ferskvaredisker i skreisesongen – og det beste er at den på få minutter kan tilberedes til en smakfull delikatesse.

Eksponert tur på flatt hav
Lesernes Blinkskudd.

Eksponert tur på flatt hav Dette flotte bildet er fra en padletur fra Gjerdsvika til…

INFL8-5 kommer i en praktisk pose. Alt bortsett fra gasspatronene kan brukes flere ganger uten at man må skifte noen deler.
Smart nødantenne for VHF

«INFL8-5» er navnet på Shakespeare Marine sin nye oppblåsbare og smarte nødantenne for VHF-radioer.

Klar for retur fra Iungsdalshytta på søndag.
Til fjells med kajakk

Høljeregn og medvind, rømmegrøt rundt bålet og topptur til Helvetet.

Sporløs ferdsel: – Det beste med padling er at vi ikke setter spor, mener Tine Raisbæk.
Størst av alt er kajakkpadling

Hun har bachelor i idrett og friluftsliv. 11 års erfaring som kajakkinstruktør. Hun er knalltøff, men likevel myk og forståelsesfull. Forrige sommer var kajakkpadling.no en kjempesuksess. Men «padledansken», nei det vil Tine Raisbæk ikke kalles!

Utstyr samlet for ulike padleaktiviteter. FOTO: ØYSTEIN VEA.
Bli en mer allsidig padler

Padler du slik du alltid her gjort? Her får du en beskrivelse på hvorfor du skal prøve noe annet, og tips til hva du kan teste ut i sesongen som kommer.

Man merker godt kreftene i strømmen når elva er flomstor.
Et litt bortgjemt padleeldorado

På innsiden av Trondheimsleia, i le av de ytterste fjellene, ligger et lite eldorado av et vassdrag og venter på at akkurat du skal komme på padletur! Området er rundt fem kvadratkilometer stort og består av tre halvstore vann knyttet sammen med små bekker, som samlet byr på mye flott natur. Her er det bukter, nes, store vannflater og rolige elveloner som kan overraske med naturopplevelser på flere vis.

Stille vann og fint padleføre i flott terreng.
Stille vann, godt padleføre og flott kalksteinsgrotte

Mellom Trollheimen og fjordene utenfor Ligger et naturskjønt område som går under navnet Nordmarka. Dette er et flott turområde med langstrakte, skogvokste åser og snaue heier. Oppi liene finnes flere gamle setrer og markagårder og vitner om lang tids forsiktig bruk av området. Og i dalbunnene ligger flere lange og kronglete vann sammenbundet med elver og kanaler. Vi satte av ei helg for å bli kjent i deler av dette området.

To privilegerte padlere på vei ut Ulsteinfjorden, en «helt vanlig» arbeidsdag i november. Luften er gnistrende klar, og fjordlandskapet oppleves som ubeskrivelig vakkert i det magiske lyset.
Padletur i november

Vi er nå inne i den kalde, fine tida. For noen, og kanskje de som trives aller best inne, er nok dette uttrykket litt ironisk ment. For andre er det ensbetydende med vinteraktiviteter som skigåing, alpint og snowboard. Men selvsagt kan vi padle også! Jeg står i fare for å gjenta meg selv, men den som legger bort padleremediene når sommeren er over, vil definitivt kunne gå glipp av mange fine padleopplevelser.

Lunsj i Lagunen. Vårt hemmelige sted.
Deltagerrekord på Askøy

Den store grønne gressletten i Kollevåg fylles opp med fargerike telt. Det bæres på kajakker og utstyr. Det surrer av lavmælte stemmer som hilser hverandre. Det ligger en rolig, men forventningsfull stemning over området. Det er festivaltid.

Eirik og Christine oppfyller drømmen om å padle i Lovatnet.
Bitt av kajakkmagien

– Jeg har aldri hatt en drøm om å kjøpe kajakk og jeg er redd for vann, sier småbarnsmor Christine Holmøyvik. Likevel tok hun kajakkurs. Nå tenker hun ikke på annet enn neste padletur!

Et festmåltid skal se deilig ut, men det viktigste er likevel smaksopplevelsen. Denne retten har det hele.
Et festmåltid av kveite

Kveite er – nær sagt uansett hvordan den tilberedes – et festmåltid. Har du skaffet deg kveitefileter, så får du her noen tips til hvordan du kan lage et smakfullt og sunt middagsmåltid. Når du er ute på padletur går det fint an å droppe noen av ingrediensene som ramses opp, men kjører du «full pakke» kan jeg garantere deg og padlekompisene dine en rett av høy klasse.

Mektig natur
Lesernes Blinksudd

Mektig natur Under slike forhold, med mektig natur på alle kanter, kan man føle seg…

De fleste bilene ser bedre ut med en kajakk på taket.
Å kjøre bil med kajakk på taket

Ingenting har hatt større betydning for min padling, enn å få egen bil. Til tross for padlesportens unektelige miljøriktige image, er bilen en temmelig integrert del av det å padle. Derfor kan det være en god ide å vite hvordan en båt bør spennes på bilen.