P+

Som abonnent på Magasinet Padling får du tilgang til alle våre plussartikler. Klikk deg inn på en av artiklene merket med P+, og logg deg inn for tilgang til alle våre artikkler. 

Glesvær. Bildet er tatt 30 minutter etter at Mortensen padlet ut herfra. Fotografen, Siri Eide, som snappet bildet til venner, visste ikke at hun fem timer senere skulle komme inn hit med en bevisstløs padler.
Padler reddet etter fire timer i fire graders sjøvann

Fredrik Mortensen veltet i kajakk i november, og ble reddet etter fire timer i det kalde vannet. Kroppstemperaturen var da på 28,5 grader.

Rune Birkeland på brottpadletur i NDK Romany Excel
Kajakken for de aller største

Nigel Dennis har laget en kajakk for de aller største. Han sier den er en «manøvrerbar og retningsstabil kajakk for den ekstra store padleren. Kajakken er laget for å være lett å håndtere i røffe forhold. Det boksformede skrogtverrsnittet gjør den egnet for padlere som ønsker mer stabilitet. Dette er en ideell kajakk for padlere på 100 kg og over. Den har en vid sittebrønn og har ekstra plass til beina med «humper» på hver side av sittebrønnen.»

Kokatat Meridian gore-tex tørrdrakt

Kokatats gore-tex tørrdrakter er i en klasse for seg. Det finnes mange gode tørrdrakter på markedet, og de aller fleste klarer det navnet lover, nemlig å holde vannet ute om du skulle velte. For meg må tørrdrakten oppfylle to kriterier til; den må være myk og føyelig i stoffet og den må puste godt da jeg liker å trene i kajakken.

Skotørker

Sure padlesko og hansker er et velkjent problem for padlere. Neopren som brukes rett mot huden, får ofte en egen lukt, og den er som regel ikke av det gode. Det gjør igjen at mange henger eller setter utstyret ut til å tørke i friluft.

Fra toppen av Slogen kan vi nyte utsikten utover Norangsfjorden, en av sidearmene til den mer kjente Hjørundfjorden.
Vill og urørt natur med spennende historie

Norske fjordlandskap blir ikke så mye vakrere enn det du finner i Hjørundfjorden. Her er det vill og for det meste urørt natur som venter.

Havets fruer: De to instruktørene traff hverandre første gang på havet. Elisabeth var ute i kajakk for første gang og kavet med en altfor ustabil båt. Tine kom tilfeldig padlende forbi og kunne ikke dy seg, men følte hun måtte gi et lynkurs til den stakkars debutanten. Slik vokste et verdifullt vennskap og samarbeid.
Pust og padling

Padle, puste, flyte. Padle, puste, flyte. En stille padlegruppe har meldt seg på mindful padling i Havparadiset Hafsund i Telemark.

Nedsenket vannstand kan gjøre kanalene smale og utfordrende å padle. Samtidig kan strømmen bli såpass svak at man kanskje kan padle begge veier.
Padling på regulerte vassdrag

De aller fleste reguleringer av vann og elver finnes stort sett i forbindelse med kraftproduksjon eller drikkevannskilder. Av ulike grunner er det mange som ikke liker å padle på regulerte vassdrag. Og det kan det da gjerne være gode grunner til.

Å sove under stjernene: Det er lett å føle seg liten når man er langt utenfor byens lysforurensning og stjernehimmelen virkelig gjør seg gjeldende.
Flott vinterpadling i vakre omgivelser

Februar i bergensområdet kan by på så mangt av vær, men har man først satt av en langhelg, så må man vel gjennomføre? Silje og jeg hadde tenkt en stund på å padle i området kalt Lindås, litt nord for Bergen, og da vi endelig klarte å finne en helg som passet oss begge var det plutselig blitt februar.

Vinterpadling er forfriskende, og det behøver slett ikke være verken kaldt eller ufyselig å padle, selv om temperaturen viser minusgrader. Med tørre, gode ullklær innerst til huden og en god tørrdrakt er du langt på vei. Husk at det alltid er skjerpede forholdsregler som gjelder når du skal padle vinterstid.
Byr på spennende og flotte opplevelser

Vinteren er kommet, noe som betyr at Kari og Ola Nordmann har funnet fram ski og gleder seg og over snøfall og godt skiføre. Men stopp en halv – er det ikke «dugandes» forhold for padling også?

Urban padling med utsikt til turistmagneter som Operahuset, Munchmuseet, Barcode-komplekset og øvrige bygninger i moderne arkitektur, har blitt mer og mer populært.
Fjord – og storbypadling

Besøker du Tigerstaden bør du absolutt vurdere en padletur i Indre Oslofjord. På en slik rundtur vil det kunne falle seg naturlig å ta en liten æresrunde i Bjørvika- og Sørenga-området, og kanskje en svipptur til Grønland hadde vært noe? Ikke så dumt å slå i bordet med det – «jeg har padlet til Grønland». Padleturer i bymiljø byr på nye oppdagelser.

Torsketunge og skreimølje

Som nordmenn er vi nysgjerrige av natur; dette har medført at vi har adoptert mange matretter og mattradisjoner fra andre land. Torsketunge har vi sluppet å importere – dette er like urnorsk som smalahove, brunost og fårikål. Denne vesle, undervurderte råvaren fra torsken er tilgjengelig i ferskvaredisker i skreisesongen – og det beste er at den på få minutter kan tilberedes til en smakfull delikatesse.

Eksponert tur på flatt hav
Lesernes Blinkskudd.

Eksponert tur på flatt hav Dette flotte bildet er fra en padletur fra Gjerdsvika til…

INFL8-5 kommer i en praktisk pose. Alt bortsett fra gasspatronene kan brukes flere ganger uten at man må skifte noen deler.
Smart nødantenne for VHF

«INFL8-5» er navnet på Shakespeare Marine sin nye oppblåsbare og smarte nødantenne for VHF-radioer.

Klar for retur fra Iungsdalshytta på søndag.
Til fjells med kajakk

Høljeregn og medvind, rømmegrøt rundt bålet og topptur til Helvetet.

Sporløs ferdsel: – Det beste med padling er at vi ikke setter spor, mener Tine Raisbæk.
Størst av alt er kajakkpadling

Hun har bachelor i idrett og friluftsliv. 11 års erfaring som kajakkinstruktør. Hun er knalltøff, men likevel myk og forståelsesfull. Forrige sommer var kajakkpadling.no en kjempesuksess. Men «padledansken», nei det vil Tine Raisbæk ikke kalles!