1999 Views

Focaccia – kosemat og anvendelig tilbehør

Focaccia er noe av det mest populære og anvendelige vi nordboere har importert fra det italienske kjøkken. Som tilbehør kan brødet brukes til det meste, og du avgjør selv hvor avansert du vil gå til verks med hensyn til garnityr og ekstra smakssettere.

Mai 04, 2020
Focaccia er svært anvendelig – det egner seg blant annet veldig godt som tilbehør til supper. Dette middelhavsbrødet er definitivt kosemat, men det kan også brukes som livreddende middel til skrubbsultne padlevenner mens de venter på hovedretten. Lunt brød smaker alltid best, men for hver oppvarming er det fint om du tilfører litt olivenolje, slik at saftigheten bevares. På bildet ser vi tørkede, røde tranebær i snittene på brødstykkene. Når tranebær er blitt innarbeidet i deigen, slik som her, bevares saften i dem, og de bidrar til en frisk og deilig smak på det ferdigstekte brødet.
Skrevet av:

administrator

Utgangspunktet for å kunne lage focacciabrød er basisingrediensene hvetemel, gjær, vann, olivenolje, salt og sukker. Selv synes jeg det er ekstra innbydende når oliven, soltørkede tomater, havsaltflak og hakkede bladklaser fra friske rosmarin- og timianurter er synlige i overflaten på...

Logg Inn

Er du allerede abonnent?

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy