1389 Views

Padling i nord, fjelltur i sør

I sommer tar Northern Exposure med 6-7 deltakere på en 14 dagers padleekspedisjon til frodige Sør-Grønland. ”Det grønne landet” var ikke bare Eirik Raudes ”salgstriks” for å lokke nordboere hit; her er det faktisk grønt!

Februar 11, 2011
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Nanortalik er utgangspunktet for padleekspedisjonen. Den lille landsbyen er et mekka for klatrere og fjellvandrere, men det er relativt uutforsket blant padlere. Kursen settes i singelkajakker sørover og inn i fjordsystemene nord for Kapp Farvel. Disse fjordarmene byr på skikkelig eventyr! Som avveksling fra padlingen vil det bli foretatt lette fjellturer til fots med mulighet til å konkurrere om å fiske den største røyen. Eirik Raudes bosetninger ligger også i besøksplanene, og deltakerne får et innblikk i vår norrøne historie. Dette er turen for deg som har padleerfaring, men uten at du trenger å være ekspert. Det legges opp til en fellessamling i juni for å bli kjent, padle og trene.

 

 

Ønsker du en helt annerledes tur har samme selskap en høsttur Patagonia. Dette er en tur på nesten tre ukerI med vandring blant Andesfjellenes kanskje mest spektakulære omgivelser: Mont Fitz Roy-massivet i Argentina og Torres del Paine i Chile. Dette er turen for den eventyrlystne som liker å vandre i fjellet og som lurer på hvordan en skikkelig argentinsk biff smaker! Natur og kultur hånd i hånd med andre ord. Fra camp til camp vil deltakerne bære vi de trenger på ryggen, men mellom campene blir det dagsturer med lett sekk opp til ulike utsiktspunkt for å nyte synet av de storslagne fjellene. Kontrastene fra den Argentinske pampasen tar fort pusten fra enhver. Det er også lagt opp til brevandring på spektakulære Glacier Grande med det kjente klatrefjellet Cerro Torre rett imot. Du finner mer informasjon om disse turene på: www.northernexposure.no

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy