1142 Views

Skrei

Torsk er ikke bare torsk. Den aller beste utgaven til kulinariske formål kalles skrei, som er minst fem år gammel, gytemoden torsk som er kommet tilbake til gamle tufter ved norskekysten, etter en lang vandring fra Barentshavet, skreiens viktigste beiteområde. De iboende kvalitetene til denne råvaren er nesten uten sidestykke i matverdenen.

April 13, 2019
Skrei servert med rotgrønnsakspuré, ruccola og en smaksrik blanding av stekte pepperonipølseskiver, soltørkede tomater og rødløk. Skrei har et høyt næringsinnhold, men er likevel ingen fet fisk. Musklenes spesielle fibre og struktur, som trolig skyldes dens lange vandringer, gjør skreien til en svært anvendelig råvare for kreative, dyktige kokker. Vi kan trekke den, slik som beskrevet her; vi kan også dampkoke, pannesteke, grille og ovnsbake den – for å nevne noe.
Skrevet av:

administrator

Skrei, som er betegnelsen på den norsk-arktiske torsken, betyr «å vandre» eller «vandrende flokk» – avledet av henholdsvis verbet skríða («å skride») og substantivet skreið i det gamle, norrøne språket. Omkring 40 prosent av bestanden gyter i Lofoten og Vesterålenområdet...

Logg Inn

Er du allerede abonnent?

  • 1 ÅRS ABONNEMENT

    - UTGAVER AV MAGASINET I POSTEN

    - TILGANG TIL DIGITALE MAGASINER

    - FULL TILGANG TIL DIGITALT INNHOLD

    Kr 549
    Bestill
  • DIGITAL TILGANG – 12 MND

    - TILGANG TIL DIGITALE MAGASINER

    - FULL TILGANG TIL DIGITALT INNHOLD

    Kr 499
    Bestill
  • 1 MÅNEDS DIGITALT ABONNEMENT

    - TILGANG TIL DIGITALE MAGASINER

    - FULL TILGANG TIL DIGITALT INNHOLD

    - PRØV 1 MÅNED GRATIS

    Kr 49
    Bestill

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy