3448 Views

Tennstål

Dette tipset er gitt av Lars Erik Støver (27) fra Stjørdal i Sør-Trøndelag. Han er en ivrig kanopadler, som har vært på mange villmarksturer i kano. Han benytter tennstål når han skal få i gang bålet, og anbefaler det varmt til også andre padlere.

Februar 27, 2011
Skrevet av:

Gjesteforfatter

– I motsetning til fyrstikker og lightere, tåler tennstålet å bli vått, poengterer han, og legger til at selv om du ivaretar fyrtøy i vanntette pakninger, holder det eksempelvis at fyrstikkesken vætes av våte fingre eller vått vær for at den skal gå i oppløsning.

– For å få optimalt utbytte av tennstål bør du ha tørr never i en pose. Det gjør det mye lettere å få i gang bålet, også når værgudene er i det dårlige humøret, sier den erfarne kanopadleren. Og husk at det kan være lurt å la tennstålet henge rundt halsen i en snor, avslutter han.

 

Om produktet
Light my fire tennstålsett består av ei rasp og et tennstål. Det er utviklet i samarbeid med det svenske forsvaret, og er en favoritt blant overlevelsesentusiaster, jegere, fiskere og vanlige turfolk.

Tennstålet har en holdbarhet på mellom 3.000 og 12.000 rasp, avhengig av modell. Det fungerer også når det er vått. Gnistene tennstålet avgir, har en temperatur på omkring 3.000 grader celsius, og er egnet for å tenne så vel bål som ulike typer stormkjøkken. For den som måtte ønske det er det mulig å få tennstålet levert med egen logo. Tennstålet inkluderer også en fløyte som kan benyttes som nødsignal.

Veiledende pris: 99 kroner

Mer info: www.light-my-fire.se

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy