1970 Views

Testet og anbefalt: Norvis salver

Norvis, eller «På nordmanns vis», som navnet har sitt opphav i, er en småskalaprodusent av kremer og salver som blant annet er myntet på friluftsbruk.

September 12, 2012
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Jeg har gjennom årene utviklet en forkjærlighet for tigerbalsamer til lindring av ømme muskler, fete håndkremer til kuldesprukne fingre, kuldekremer og lignende. Jeg har rett og slett med meg et nærmest pinlig lager pleieprodukter til skjeggete friluftsmann å være. Og jeg ville ikke gått en dag foruten.

 

For litt over ett år siden kom jeg i kontakt med Kirsti Friid Fladeby som lager kremene og salvene som har navnet Norvis. Jeg spurte om jeg kunne få prøve et utvalg av hennes produkter, og siden har jeg ikke benyttet annet. Norvis er økologiske produkter laget på bakgrunn av Kirsti sine erfaringer gjennom et langt og aktivt friluftsliv hvor arenaene har vært skog, høyfjell, bre og hav.

 

– Ferdes du i slike områder, vil du ha glede av Norvis’ kremer og salver, som hun selv sier.

 

Om sine produkter forteller hun at de er frie for parabener og andre syntetiske tilsetningsstoffer. Solproduktene gir naturlig beskyttelse via et fysisk filter basert på mineralet titan. Solfilteret beskytter mot UVA- og UVB-stråler og det forringes heller ikke over tid, slik som kremer med kjemiske filtre gjør. Både Solkremen (lotion) og Vær & Vind (salve) lages i faktor 8, 12 og 20.

 

Det brukes oljer fra viltvoksende eller økologisk dyrkete planter. Norvis lar huden din puste, noe som er viktig når du er i aktivitet. Kremer som inneholder vaselin eller parafinolje blir liggende som en hinne utenpå huden og hindrer overskuddsvarme i å fordampe. Salvene inneholder IKKE vann og er derfor ikke tilsatt noen form for konservering. Kremene inneholder vann og er derfor konservert med natriumbenzoat eller benzylalkohol. Ingen Norvis-produkter eller råvarer er testet på dyr! Alle produktene lages i små serier og de er dermed alltid ferske.

 

Selv har jeg testet fem produkter fra et langt mer rikholdig utvalg – vær og vind-salve, kuldesalve, fotsalve, muskelbalsam og blokk. Alle produktene har jeg målt opp mot andre populære produkter i tilsvarende kategorier. Eksempelvis er blokksalven (som er ment for blant annet lepper) målt mot Blistex, muskelbalsamen sammenliknet med tigerbalsam og så videre. Jeg opplever at alle produktene leverer til mine forventninger. Særlig begeistret er jeg for produktenes bestandighet mot svetting. Jeg er en varmeprodusent, og svetter så snart jeg setter meg selv i aktivitet. Derfor setter jeg stor pris på salver og kremer som står imot dette, slik jeg opplever at Norvis gjør. Det er ikke rom for å gi alle salvene en inngående gjennomgang, men en kort oppsummering vil jeg tillate meg.

 

Vær og vind-salven har jeg benyttet gjennom hele året. Den har nærmest blitt en rutine å smøre på, da det er universalbeskyttelsessalven mot sol, vind, kulde og sjøsprøyt. Kuldesalven bruker jeg stort sett på bikkjekalde dager, og den har beskyttet som en kuldesalve skal. Fotsalven er forbeholdt ømme vandrebein som skal mykes opp til neste dags vandring. Denne har vært en positiv overraskelse, da den faktisk fungerer. Det er det på langt nær alle fotsalver som gjør.

 

Muskelbalsamen oppleves som en lightvariant av tigerbalsam, og denne er jeg mest usikker på virkningen av, da jeg tidligere har benyttet tigerbalsamer med nærmest magisk virkning. Norvis muskelbalsam lindrer ømme muskler, men ren tigerbalsam oppleves som hakket bedre.

 

Blokksalven glemte jeg å smøre meg inn med da jeg gikk en vårskitur over Jostedalsbreen i fjor. Det har jeg ikke glemt flere ganger. Blokksalven er ikke et rent leppeprodukt, men jeg har i hovedsak benyttet den som det. Den fungerer etter min erfaring bedre enn Blistex, da Blistex rett og slett ikke varer noe særlig før det må smøres inn på ny.

Norvis har gjort inntog hos flere og flere sportsutstyrsforhandlere. Det skal sies at produktene har en prislapp som kan oppleves avskrekkende. Jeg skulle nok ønsket at de kostet litt mindre, men samtidig er de overraskende dryge. Jeg er ikke sikker på at de i lengden blir så kostbare som de kan oppleves ved innkjøp, av den enkle grunn at de ikke trenger kjøpes så ofte…
For mer informasjon: www.norvis.no

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy