Stor presentasjon av 20 kajakker og 12 kanoer

Stor presentasjon av 20 kajakker og 12 kanoer

For å si det rett ut. Dette handler ikke om noe grundige tester, men mer en kort presentasjon av en rekke kajakker fra kjente leverandører som Current Design, NortShore, Rotomod, Hasle, Nelo, Prijon, Boreal, Neymann, Cobolt og mange andre. Her finner du også kanoer fra Scott, Grumman, Pioner, Cherokee, Mad River og flere andre.


Dette var opprinnelig VG sin store testide, og ut fra det vi vet om denne sceansen dreier det seg ikke om det vi i Padling i dag kaller for tester. Med kort prøvetid på hver båt, og en enkelt dag til hele scansen, kan vi med hånden på hjertet ikke kalle denne store “testen” for noe test i hele tatt. Vi ber derfor våre lesere om å ta det for det dette er: en kort presentasjon av en rekke kanoer og kajakker, der det er forøkt å legge vekt på enkelte fordeler og ulemper.

Det finnes mer enn 400 forskjellige typer og modeller av kanoer og kajakker i Norge, og det er ikke lett å orientere seg i mylderet. Spesielt for kajakker er valget vanskelig. Å kjøpe en slik farkost kan heller ikke sammenlignes med det å kjøpe en liten båt. En bedre sammenligning er som å kjøpe seg en kjole eller dress! En kajakk er nemlig noe personlig som du «har på deg», og det er kjekt å ta seg fint ut i den også. I denne presentasjonen er det ikke tatt med elvekajakker, racerkajakker, tomannskajakker (K2), utriggerkanoer eller sit-on-top kajakker.

Les hele presentasjonen her:

  • Categories: Tester

    Om journalisten