3957 Views

Alle tester 2004

Disse båtene testet vi I 2004: Boreal Inukshuk, Canalot, Caostline, Cobra Tandem, Skarven, Kahakia, Nordlys, Packboats Puffin 15, Point K1 XP og K1 R, Rotmod Artic og Ysak, Struer Freja, VKV Anita K2 og VKV Lisa Expedition.

Januar 23, 2011
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Boreal Inukshuk

Vannlinjelengden er stor. Sammen med det glatte skroget gjør det at denne kajakken glir lett i vannet. Det er en elegant, rask og komfortable havkajakk med ubeklagelig finish og gode løsninger. Seter og luker bærer preg av luksus til tross for kajakkens relative rimelige pris.

 

Canalot

Svenske Canalot er et annerledes fartøy. Det kan seiles, padles eller få for motor. De to skrogene kan enten plasseres etter hverandre (K2 + kajakk) eller ved siden av hverandre (seil-katamaran). Den kan også drives av en påhengsmotor på 2 – 4 hk.

 

Coastline

En kajakk på 15,7 kilo kan du slenge på skulderen. Coastline er en rommelig kajakk hvor cockpiten har et innvendig mål på 98 x 42 cm. Bunnprofilen er særegen, nesten halvflat. Vi har testet den i vind på ti sekundmeter.

 

Cobra Tandem

Dette er en kajkk for padling, bading og dykking. En stabile og linjelekker sit-on-top. Vi testet som ”fridykkingskajakk”. Den fungerte perfekt til dette formålet. Båten har gode lasterom med plass til harpuner, fiskeutstyr, mat og eventuell fangst.

 

Skarven og Kakahia

Disse får du som to helnorske byggesett. De er ulike både i pris, type, lastekapasitet, fartspotensial og svingradius. Vi testet den en kald regnfull dag i januar. Konklusjonen er at du får hva du betaler og arbeider for.

 

Nordlys

Dette er en linjelekker kajakk for selvbygg. Den er helnorsk og kommer i ulike lengder. Er du villig til å investere rundt hundre timer er denne gode båten klar til bruk.

 

Pakboats Puffin 12

Denne kajakken slår alle lette glassfiber-, kevlar- og sammenleggbare kajakker på vekt/lengde forholdet. Det gir selvfølgelig grunn til skepsis til kajakkens egenskaper. Og den taper på de fleste områder, selv om egenskapene likevel er bedre enn utseende skulle tilsi.

 

Point K1 XP og K1 R

K1 XP er en funksjonell og estetisk tiltalende glassfiberkajakk med godt fartspotensial. Den passer for padlere med litt erfaring. K1 R er en stødig og stabil kajakk for alle forhold. Med andre ord to gode båter.

 

Rotomod Artic

Vil du ha en rask og trygg kajakk er denne et alternativ. Produsenten franske RTM Artic kombinerer rekreasjonskajakkens korte lengde og kvikke bevegelser med turkajakkens stabilitet og sjødyktighet. Den tar liten plass i garasjen, på biltaket eller på båtdekket og passer for hele familien.

 

Rotomod Ysak

Dette er en utmerket kajakk for viderekomne padlere. Den har god lastekapasitet og utstyr med hele tre luker. Den er lettpadlet og sete og lårstøtter gir god støtte slik at en raskt føler en går i ett med kajakken.

 

Struer Freja

En mahognykajakk fra Sturer et møbel. De oser av finish og vekker oppsikt enten de ligger på sjøen eller på biltaket. Modellen Freja er en skjærgårdskajakk for viderekomne. Båten har ingen lasteluker, men cockpitåpningen er veldig stor.

 

VKV Anita K2 har fått klengenavnet ”Skjærgårdens dronning”. Kajakken vekker oppsikt hvor enn den ferdes, og både utseende og bevegelser har noe imposant og grasiøst over seg. Den er ikke bare en fryd for øyet, men den har også egenskaper som erfarne padlere vet å sette ris på.

 

VKV Lisa Expedition

Dette er en svært populær kajakk produsert ved verdens eldste kajakkverft. Dette er ingen hightech kajakk, og linjene hører hjemme på 50-tallet. Den har likevel egenskaper som overgår mange andre kajakktyper.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy