2856 Views

NRS Maveric gloves

Jeg har lett for å fryse på hendene. Når høsten setter inn må jeg til å rote nedi skuffen med padlehansker, votter og muffer. Muffene er nok de varmeste, men ofte upraktiske, og jeg blir i alle fall kald på hendene om jeg må ta hendene ut for å gjøre andre ting enn akkurat å padle.

November 25, 2019
Skrevet av:

Hallvard Torp

Votter er også varme, men enda mer upraktiske, og jeg føler meg rimelig hjelpeløs uten finmotorikk. Hansker er tingen, men gode hansker er ikke lett å finne. Neopren er et materiale som isolerer bra selv om det er vått, men ofte er det belagt med vevd nylon, da det ikke tåler mye mekanisk slitasje. Dette stoffet som ligger utenpå gjør at fordamping av vann fra overflaten kjøler deg ned.

NRS har innsett dette og har laget noen hansker av to millimeter neopren uten belegg, noe som holder fordampningen fra overflaten minimal og vannavisningen maksimal. De gir også akkurat passe grep om åren. Disse hanskene er det beste kompromisset mellom varme, bevegelighet og følsomhet jeg har prøvd. De fungerer ned mot null grader. Jeg har bare en negativ ting å si om disse, og det er holdbarheten, som er ganske dårlig. De får lett revner og hull. Om du bruker dem i nærheten av stein eller andre skarpe kanter bør du ha en tube med fleksibel lim tilgjengelig, for eksempel stormsure.

www.nrs.com
Pris: rundt 500 kr

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy