Ny standard i vestkomfort

For noen år siden kjøpte jeg en Mocke surfskivest som er meget myk, føyelig og ventilerer veldig godt. Denne har jeg som regel valgt om jeg padler alene. Og særlig om jeg skal trene, da det er den luftigste vesten jeg har prøvd. Den har imidlertid enkle lommer og ingen glidelås slik at den må tres over hodet.

 

Turpadlevest

Proteus fra Kokatat har endel av de samme egenskapene, men formet mer som en tradisjonell turpadlevest. Det vil si glidelås på midten, lommer på sidene og i tillegg håndvarmere. Det nye med Proteus i forhold til andre vester er at den er meget myk både i stoffet og i flyteelementene. Den er ganske lik Mockevesten i komfort, om enn ikke like ventilerende. Proteus har også fordelt flyteelementet på en litt alternativ måte. Slik at det er mye flyteelement på fronten og en stripe bak, øverst på ryggen, slik at den nederste delen av ryggen går fri.

 

 

God kroppsrotasjon

Dermed er det lettere å få til god kroppsrotasjon i kajakk med spruttrekk, samt å legge seg bakover ved rulle. Vi har altså her en tradisjonell turpadlevest i et veldig mykt og føyelig materiale. Den har også en god del mer oppdrift enn det som er standarden med 73 Newton mot normalt 50 Newton. Jeg vil fortsatt ha en stivere og kraftigere bygget vest til dager med rufsevær og muligheter for redninger eller røffe landinger, men til det aller meste av padlingen gir denne vesten en mye bedre komfort enn de fleste andre vester jeg har prøvd.

Les også

Fargevalg på vest er viktig da det er vesten og årebladene som stikker mest opp og gjerne er det første en båtfører ser av en kajakkpadler. Proteus finnes i rød og limegrønn som begge er godt synlige farger på sjøen.

Pris: 1499 kroner
Forhandler: Aktiv.as

 

_______________________________________________________________________________________________________________

© 2021 MedieVekst AS. All Rights Reserved.

Bla til toppen