Nå Leser
Test av Current Designs Squall GTS

Test av Current Designs Squall GTS

Scuall er en gjennomført og flott kajakk i plast.

Current Designs Squall GTS har lenge vært regnet som en litt mindre utgave av fabrikkens egen Storm. Etter at båten i fjor kom i en kraftig modifisert GTS-versjon, føles det unyansert kun å snakke om en nedskalert kajakk.

 

Nordamerikanske Current Designs har for lengst befestet sin posisjon i markedet. Kajakkene preges av godt konstruerte skrog og flott finish. I PADLING nummer 1-2014 testet vi produsentens populære polyetylenkajakk «Storm». Stikkord som superstabil, rask, rommelig og sjøsterk sitter fremdeles i hukommelsen. På testbåten, som er andre generasjons Squall, er kjøllinjen gjort både strakere og lengre. Selve bunnprofilen er også forandret. Dermed har fartsegenskapene i særdeleshet blitt spisset.

 

Les også
Kjøkkenet er lett å bruke og jeg liker den mattgrå designen og detaljer som at kaffekjele-hanken her en liten hylse av gummi for at man ikke skal brenne seg når den løftes, skriver Padling sin tester.

De innbyrdes målene i sittebrønnen er også justert. Designet er derimot fremdeles skremmende likt den store Storm. Men, det er bare over vannlinjen. Etter vår oppfatning bør man heretter legge seg på minnet at det handler om to båter med nokså ulik oppførsel. Les mer om denne kajakken i Padling 6, og få med deg tester Jan Fjeldes konklusjoner.

 

_______________________________________________________________________________________________________________

© 2019 Media Digital AS. All Rights Reserved.

Bla til toppen