4572 Views

Test av Stellar SEI og SR – surfskies som flytter grenser

Stellar SEI og SR er etter vår mening surfskis for padlere som ønsker å flytte grenser i forhold til høyere fart i rufsete sjø.

Mars 31, 2016
Bildet «lyver». Båten er hverken kort eller bred. Båtene ser tilsynelatende like ut. For å finne båten som passer best, anbefaler vi å prøve begge.
Skrevet av:

Edmund Mongstad

Den forholdsvis beskjedne stabiliteten krever enten en padler med erfaring, eller en friskus med ambisjoner. Belønningen kan bli både fart og adrenalin i uvante doser.

 

Dagens to testobjekter er versjoner for de litt viderekomne. Vi snakker ikke om ekstreme utgaver, men de henvender seg helt tydelig til dem som har padlet en stund. Så hvorfor har vi testet to eksemplarer som ved første øyekast kan synes like som to dråper vann? Praktisk utprøving viser at det finnes forskjeller. Selv om marginene er små, bør ulikhetene være mer enn store nok til å kunne finne sin favoritt.

 

Lette og stive Stellar båter

Surfskiene fra Stellar har, i likhet med resten av deres kajakksortiment, høy opplevd kvalitet. Her er det ingen irriterende slurv å spore i støpen. Effektiv kombinasjon av glassfiber, kevlar og karbon, kombinert med riktig plasserte indre skott, har gjort skrogene på testobjektene både lette og stive.

 

SEI er den lengste av disse to. Den har en jevnt fordelt spring langs hele kjøllinjen og en bunn som tydelig heller mot det runde. Det er ingen synlig overgang mellom bunn og skrogsider. Springen i hver ende er målt til cirka ti centimeter når båten ligger på et flatt underlag.

DCIM_100NIKON_DSCN2466

Smart flaskeholder sitsen på båtene fra Stellar. Lensepluggene på de to testbåtene er sikret med noe tynne strikk.

 

Padling beklager feil

Les mer om testen av disse flotte surfskiene i Padling 2, som nå er ute hos abonnentene og i salg i Narvesen. Ved en beklagelig feil henger det igjen en tittel fra en tidligere utgave helt oppe på de fire sidene, som er brukt på testen, hvor det står Padling test av Tiderace Vortex.  Dette står også i en rød stjerne over hovedtittel! Dette er selvsagt helt feil, og verken denne båten eller forhandleren av den har noe med Stellar sine båter å gjøre. Stellar Sei og SR  importeres og forhandles av Padlespesialisten i Arenendal. Padling beklager feilen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy