Test av tørrdrakten Celsius Fitness

tørrdrakt fra Celsius Fitness

Tørrdrakten Celsius Fitness er utviklet og designet av Celsius Sport i samarbeid med aktive padlere. Målet var å lage en tørrdrakt som i særlig grad skulle tilfredsstille dem som ønsket seg noe lettere og mer komfortabelt til konkurranse, trening og mosjon. Den måtte veie lite, puste best mulig og ha god bevegelsesfrihet. Til slutt hadde man et ønske om å kunne selge den til en konkurransedyktig pris.

Tørrdrakt fra Celsius Fitness
Drakten fra Celsius er uten innvendige seler. Det bidrar blant annet til større bevegelighet.

 

 

Tørrdrakten fra Celsius har mange detaljer

Lukkingen i halsen ble fort vår favoritt. Her er det hverken latex eller neoprene. Den fløyelsmyke, syntetiske kragen kan strammes etter eget behov via en enkel, men samtidig smart patent. Glidelåsen er frontmontert og ligger godt beskyttet bak en langsgående overlapping med borrelåsfeste. Rund håndleddene er tetningene av neoprene. Ermene rundt håndleddene kan legges utenpå padlehanskene og festes med borrelås. De integrerte sokkene er av et lett, pustende materiale. Også her nede er drakten dobbel slik at den kan legges utenpå padlestøvlettene og strammes med borrelås. På venstre lår er det en liten oppbevaringslomme. Celsius Fitness er utstyrt med ekstra forsterkninger over setet. Rotasjon av overkroppen vil derfor ikke slite på drakten.

Tørrdrakt fra Celsius har godt beskyttet glidelås
Den frontmonterte glidelåsen er godt beskyttet.

 

Nesten umerkelig

Vi var to testere som fikk prøve hver vår drakt. Deretter sammenlignet vi våre respektive erfaringer. Celsius Fitness kjennetegnes ved at den veier lite og oppleves som usedvanlig behagelig i bruk. Følelsen kan best beskrives som å iføre seg en tynn treningsdrakt. Vi var enige om at dette var den mest komfortable tørrdrakten vi hittil har hatt til test. Samtidig ser vi at den ikke egner seg spesielt godt til tøff rockhopping og røff behandling (det har heller aldri vært intensjonene fra produsentens side… red.anm.).

Her finnes ingen innvendige seler. Plagget sitter løst, uten at noe klemmer eller presser. Rotasjon av torso blir derfor ikke hindret. Pusteevnen er minst like god som vår dobbelt så dyre referanse, Kokatat Expedition. Den behagelige halstettingen vil aldri kunne tette like effektivt som neoprene og latex. Ved gjentatte ruller, og mye lek i vannet, ble innsiden av halstettingen lett fuktig. Resten av drakten var potte tett.

Tørrdrakt med små detaljer.
Slike små detaljer høyner komforten.

 

Konklusjon av tørrdrakt fra Celsius Fitness

Celsius Fitness er en tørrdrakt laget for konkurranse, trening og lettere turer. Til slik bruk er den etter vår mening helt super. Pusteevnen imponerer, for her er det virkelig mulig å holde fukten ved høy intensitet på et lavt nivå. Mange gode detaljer bidrar til et flott helhetsinntrykk. En referanse innen fitnesspadling er herved etablert

 

Les også
Den ligger litt dypere i vannet med testeren på 85 kg.

Oppgitt vekt                980 gram

Vanntetthet                   20000 mm.

Pusteegenskaper          15000 gram per m2/24 timer

Pris                              Kr. 5900,-

Forhandler:                  Padlespesialisten

_______________________________________________________________________________________________________________

© 2021 MedieVekst AS. All Rights Reserved.

Bla til toppen