Tester 2008

Tester 2008

Disse 19 kajakkene testet vi i 2008: Titan V og Wav, Boreal Design Alvik, Boreal Design Alvik og Labrador, Composite Teknik CT 540, Hasle Unique, Nelo Viper 51, 55 og 60, P&H Capella 167, Pakboats XT 15, Reval Viking, Prijon Kodiak, Tooka Presto 4.75 og 5.37, Trapper K1 Bonita, Valley Nordkapp Enthusiast, VKV-Seagull Elite.


Titan V og Wav fra Atlantic Kayaks

Atlantis Titan Vl og Wave er et bombesikkert kjøp for “her og fru velsituert” som ønsker å padle sammen. Den minste kajakken er litt mer lettdrevet enn storebror. Derfor tror Padlings tester at de to modellene er et ypperlig valg for to som har litt forskjellig fysikk og som har sett seg lei på at den ene sakker litt akterut på turene.

Boreal Design Alvik

Både komposittmodellene og utgavene i polyetylen har hatt flott støpekvalitet. I følge importøren konkurrerer Boreal mer på kvalitet enn på pris. Selgerens argumenter skal likevel være særdeles velpolerte når det forlanges kroner trettiåttetusen for en ganske alminnelig og til dels uspennende båt i karbon.

 

Boreal Design Labrador

Boreal Design har produsert kajakker av ypperste kvalitet siden 1991. Padlings tester har selv vært en meget fornøyd eier av Boreal Design Ellesmere, som må sies og være en kortere og breiere utgave av Labrador. Dessverre resulterte store føtter til at han ikke fant den optimale sittestillingen i Ellesmere. Gleden var derfor stor når han kunne konstantere at han hadde rikelig plass til føttene i Labrador.

 

Composite Teknik CT 540

Vi har testet CT 540, også kjent som ”Benktforskajakken”. Denne båten er laget av fagfolk som i utgangspunktet har erfaring fra helt andre ting enn kajakker. Denne kajakken er på flere måter en blanding av en turracer, skjærgårdskajakk og en litt rank havkajakk. Med andre ord en allsidig farkost og utvilsomt et interessant alternativ for både den middels flinke padleren og den erfarne entusiasten.

 

Hasle Unique

Dette er uten tvil den mest stødige kajakken Padling har testet i segement turracere og lette mosjonskajakker. I tillegg til god stabilitet så rommer båten i tillegg det du trenger på en dagstur.

 

Nelo Viper 51, 55 og 60

Når lysten melder seg til å prøve mer krevende båter kan Nelo 51, 55 og 60 vurderes. Slanke farkoster er mer lettdrevne og gir deg bedre balanseferdigheter. Disse tre flotte tur- og treningsbåtene bør passe de fleste.

 

P&H Capella 167

Capella 167 er en middels stor havkajakk som er beregnet for padlere mellom 60 og 80 kilo. Vår test avslører merkbare forskjeller på et par av båtens egenskaper når den trakteres av en padler med ”ideell” vekt kontra en som er tyngre enn produsentens anbefalinger.

 

Pakboats XT 15

En ny klasse sammenleggbare kajakker er skapt! XT-serien til Pakboats er utstyrt med et innovativt rammeverk som gjør kajakken både stivere, raskere og glattere enn tilsvarende sammenleggbare kajakker på markedet i dag.

 

Reval Viking

Reval Viking i karbon er hurtigtoget til Reval. Denne testen fjernet vår skepsis til Reval sine produkter. Bare noen småting drar ned et meget solid helhetsinntrykk.

 

Prijon Kodiak

Polyetylen er etter hvert blitt et svært populært byggemateriale for kajakker, og på dette området har det skjedd en stor utvikling de siste tjue årene. Vi har sett nærmere på tyske Prijon Kodiak, som har valgt å fremstille sine modeller på en spesiell måte.

 

Tooka Presto 4.75 og 5.37

God sittekomfort, høyt fartspotensial og en fantastisk finish er egenskaper som distanserer disse kajakkene fra den store hopen.  Vi har med to spennende og usedvanlige lekre båter fra franske Tooka å gjøre.

 

Trapper K1 Bonita

Dette er en trivelig liten kajakk bygd for å passe mindre padlere. Skroget er utformet slik at selv en lett padler kan få det ned i vannet. Kajakken blir derfor mindre følsom for vind, og kan uten for store problemer padles uten last, selv av en mindre padler.

 

Valley Nordkapp Enthusiast

Dette er nok en av de mest legendariske kajakkene som er laget. Den er designet i 1975 og er i dag utstilt på National Maritime Museum i Greenwich, England. Vi har testet denne legenden gjenskapt i polyetylen.

 

VKV-Seagull Elite

Padling har disponert den velrenommerte VKV-Seagull Elite i tre og et halvt år. Da alle turene er loggførte, har vi kunnet lage en omfattende langtidstest av kajakken som er produsert med fokus på kvalitet og sikkerhet.

  • Categories: Tester