3547 Views

Testet og anbefales: Brigedale expedition wool fusion

Padling 1.14: Det skal handle om varme tær i testomtalen denne gangen, både min egen og lesertipset. Enkelt og greit. Jeg er fanatisk opptatt av kvalitetssokker og trer ikke på meg hva som helst.

April 04, 2014
Skrevet av:

Edmund Mongstad

Tidligere har jeg hatt grundige tester av Smartwool mountain som har endt med mine varmeste anbefalinger. Bridgedale og Smartwool er de eneste tursokkene jeg har benyttet de siste åtte årene. Det er ikke uten grunn.

 

Det siste året har jeg testet toppmodellen til Bridgedale, hva angår tykkelse og komfort. Jeg fryser lett på tærne og trenger derfor varme sokker. Jeg vil også at sokkene skal være av høy teknisk kvalitet, slik at jeg kan ha like mye glede av dem på tunge gåturer, søndagsturer på ski eller høstkanoturer i villmark. Brigdedale expedition wool fusion lever opp til alle mine kvalitetskrav. Sokkene er skikkelig tjukke. De er myke å ha på og de varmer så godt et par sokker av teknisk høy kvalitet kan varme.

 

Det eneste jeg tror må være varmere er tovede sokker, men de er ikke teknisk i nærheten. Ei heller like slitesterke. Det som kjennetegner kvalitet på tursokker, foruten teknisk finesse, er valg av ullkvalitet og slitestyrke. Tekniske sokker som disse fra Bridgedale i ikke laget i ren ull. Andre materialer som nylon, polypropylen og lycra er med å bedre blant annet slitestyrke og passform (elastisitet). Til sammen blir dette et sokkepar som ivaretar svært høy kvalitet. Bridgedale opererer med tre års garanti på disse sokkene, så det skulle understreke nettopp kvalitetsstempelet. Sokkene er dyre, men min erfaring er at billige sokker er enda dyrere. Rett og slett fordi du må kjøpe sokker oftere.

 

Jeg kan på det varmeste anbefale Bridgedale expedition wool fusion til deg som vi holde tar og føtter som varme som mulig i vinter, uten å gå på bekostning av det tekniske.

Pris: ca 250,-

Mer info: www.bridgedale.com

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy