4961 Views

East Pole Paddles Nanook tip

Litt tilfeldig fikk jeg låne en grønlandsåre i høst fra East Pole Paddles. Den er håndlaget i Estland og meget stilig i designet med mørkebrunt rødt cedertre og forsterkninger i lys ask på tuppene. Den har en meget tradisjonell vestgrønlandsk form med relativt smalt skaft på 55 cm og lange smale blader.

Juni 05, 2019
Skrevet av:

Hallvard Torp

Skaftet for East Pole Paddles er ganske tykt og ovalt og måler hele tre ganger fire centimeter i tverrsnittet. Det gir et veldig bra grep for meg som har litt store hender. Åren er kraftig bygget og er i den stive enden av skalaen for grønlandsårer. Vekten er ikke avskrekkende på 890 gram, noe som nok skyldes at cedertre er en relativt lett tretype.

Dette er ikke en omfattende test, men jeg har padlet noen turer med denne åren og synes den fungerer godt. Den er litt tykk i endene, noe som selvfølgelig gjør den sterkere i et sårbart område, men det gir også litt mer plasking i vannet under padling. Dette blir alltid et kompromiss med treårer, men denne tåler i alle fall en støyt. Den er meget god å rulle med, og den har en veldig fin og konveks oval form i tverrsnittet. Dermed er den behagelig å gripe langs hele bladet, samt at den går veldig godt i vannet ved sculling og rulling. Åren er oljet og har en veldig fin og behagelig overflate.

East Pole Paddles Nanook tip

– Åren finnes i ulike lengder, testet i 225 cm.
– Utlånt av Aktiv AS
www.aktiv.us
Pris: 2799,-

Les også: Turkajakk som gir mye for pengene

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy