2610 Views

Langtur for kreftsaken

Ove Karl Bertin Hatlem starter i mai i år sin langtur i kajakk langs norskekysten, med planlagt avslutning i Oslo i august. I motsetning til mange andre som padler Norge på langs, er ikke dette noe ren egotripp men en tur med en edel agenda. Ekspedisjonen har fått navnet ”Padletak mot Kreft”, og målet med denne langtur er å samle inn mest mulig penger til stiftelsen ”Aktiv mot Kreft”.

April 18, 2012
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Aktiv mot Kreft jobber via sitt Pusteromprosjekt med å opprette lav-terskel treningstilbud for kreftpasienter. Aktivitet og trening er ett tilbud som forsvinner når man havner på sykehus, og hyppige og mange sykehusinnleggelser kan bli starten på en nedadgående spiral for mange kreftpasienter. Ove Karl Bertin Hatlem ønsker å bruke sin egen helse, og trang til eventyr til å bidra til et bedre treningstilbud for kreftpasienter ved norske sykehus. Han er selv sykepleier av yrke, og han har opplevd kreftsykdom i nær familie, med tragisk utfall.

Hatlem har relativt bred padlebakgrunn fra to solo padleturer langs Norges kyst. I 2004 padlet han i løpet av to måneder fra Lofoten til Bergen. Sommeren etter gikk turen fra Bergen med Oslo som mål. Men grunnet dårlig vær ble turen avbrutt i Kristiansand. I 2006 ble nok en tur planlagt, denne gang fra Surnadal i Møre til Bergen. Men denne gangen ble det full stopp når meldingen kom om at hans far, som var en aktiv mann, var rammet av kreft i en alder av 55. Det gikk bare to år før kreften tok overhånd og farens liv ble fullført vinteren 2008.

Nå ønsker Ove Karl Bertin Hatlem å slå et slag for kreftsaken, og som aktiv padler og klatrer gjør han dette på sitt spesielle vis, ved å padle Norge på langs. Det er verdt å merke seg at rundt 25 prosent av alle ny krefttilfeller kan forebygges gjennom økt fysisk aktivitet og bedre kosthold. Og stiftelsen ”Aktiv mot Kreft” jobber nettopp med denne tematikken, og med det faktum at det å behandle kreft, ikke bare handler om å gjøre noen mindre syk, men også om å gi helse og å skape overskudd til å kunne leve.

Innsamling av midler via ”Padletak mot Kreft” skal skje ved hjelp av sponsorstøtte fra bedrifter. Alle sponsorkroner som kommer inn vil gå rett til stiftelsen, og utgiftene i forbindelse med padleturen vil Hatlem selv finansiere. Videre vil han tilby Grunnkurs i havpadling etter NPF, hvor inntektene går til kreftsaken, samt samle inn penger online gjennom mittbidrag.no og SMS ordning. Når det gjelder sponset utstyr på turen, fra padlebutikken God Tur i Bergen og andre, så vil det bli auksjonert bort etter turen. Inntektene fra dette vil også gå til ”Aktiv mot Kreft”.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy